PRIČU o lažnoj eliti, o umišljenim veličinama koje sebi daju za pravo da vređaju ceo jedan grad, da nipodaštavaju vrednosti svih onih koji nisu saglasni sa njihovim mišljenjem, najbolje oslikava intervju izvesnog hratskog novinara, pisca i kolumniste Borisa Dežulovića.

Gospoja sa Rive

13.12.2020. 18:42

Dobro je što Beograd nije po volji i želji kojekavih Dežulovića.Dobro je što Beograd nije kao Split sa svojim najznačajnijim obeležjima kao što je proslavljena "Gospoja sa Rive" koja kao prava europska splitska dama "urliče i araluče" od zadovoljstva dok razularena horda ustašoidnih kongoloida baca u more dete vaterpolistu samo zato što nije Hrvat odnosno po prostoj analogiji iz CIVILIZIRANE EVROPE.Dobro je što u Beogradu provincijskom gradu na svakom koraku ne tuku svoje građane samo zato što nisu Srbi i dobro je da Beograd nije tako civilizacijski nastrojen kao što se to dešava u Splitu,Zagrebu,Vukovaru....Dobro je Gdine kolumnisto Dežuloviću što stvarno Beograd nije po volji Vas i proslavljene splitske cenjene "Gospoje sa Rive".Beograd je za 90% Zapadnih glavnih gradova "ZAPAD" Gdine Dežuloviću,i po toleranciji i po kulturi i po svim civilizacijskim parametrima i VI TO ZNATE....Za razliku od civilizarnih gradova,recimo Splita koga je proslavila "Gospoja sa Rive"....u neciviliziranom Beogradu takve izlive europske civiliziranosti niti ste imali niti ćete imati....PA VI STE PRIMER ZA TO,slobodno šetate Beogradom bez bojazni da vas neko, ne daj Bože, zameni za nekog hrvatskog vaterpolistu,a i kada bi se to, ne daj Bože, desilo siguran sam da bi vam neka nepoznata "Beograđanka sa Dunava" pomogla ZA RAZLIKU OD PROSLAVLJENE "GOSPOJE SA RIVE" IZ CIVILIZIRANOG GRADA SPLITA SA TERITORIJE CIVILIZIRANE STARE DAME EVROPE.

Djordje

13.12.2020. 21:43

Hahaha kako ga pucaju kompleksi... Ne znam sta se ovi nasi takmice da odgovore nekom anonimusu mediokritetu iz Ujcevine... Oni siroma nemaju nikakvu zanimaciju, dave se u sopstvenoj dosadi i blatu... I vrapci na grani znaju da je u Hr Bog rekao laku noc, otisli im ljudi, sezone im pucaju, ce da udare katanac jos malo...

Komentator

13.12.2020. 23:08

Najveca pretnja Beogradu su migranti. Osim toga, Beograd je jedna od najbezbednijih prestonica na svetu. Naravno, navijacima ne pada na pamet da se pobudne protiv migranata..... prezauzeti su dilovanjem droge.

ban Kulin

13.12.2020. 23:15

Ono što su nekada bile poturice danas su to NATO kmetovi, bosonogi provincijalci sa poltronskim karakterom sluge i podaničkim mentalitetom roba koje gaje i neguju spram svojih AFRO-američkih NATO Gazdo-Gospodara, takvi su spremni na sve, pa čak i na izlive ovakvih gluposti, mada je to njima prorodno, jer su ometeni u razvoju.

Dr

14.12.2020. 00:54

Јован Дучић: СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, на пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећем сваког освајача, певајућ’ му химне бестидно и гласно. Слободу си вечно, закржљала раcо, чек’о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас’о јер достојно не знаш за Слободу мрети. Покажи ми редом Витезе твог рода што балчаком с руку сломише ти ланце, где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату с крволоштвом звера, погане хијене Да би мучки удар с леђа дао Брату, и убио пород у утроби жене. Још безбројна гробља затравио ниси а крваву каму у њедрима скриваш, са вешала старих нови коноп виси, у сумраку ума новог газду сниваш. Бранио си земљу од нејачи наше, из колевке пио крв невине деце, под знамење срама уз име усташе ставио си Христа, слободу и Свеце. У безумљу гледаш ко ће нове каме оштрије и љуће опет да ти скује, чију ли ћеш пушку обесит’ о раме, ко најбоље уме да ти командује.

Xaoc

14.12.2020. 01:19

Комплекси су чудо... И у Аустроугарској, и у Краљевини Југославији, и у комунистичкој Југославији, хрватска и хрвати били су увек једно те исто: само једна од бројних удаљених провинција и обични провинцијалци у сваком смислу. Стога ни најмање не чуди што ни данас не могу да се ослободе тих фрустрација, једа и беса, упорно покушавајући да и себи и другима докажу да су заправо нешто друго. Међутим, као што бесмртни Јован Дучић одавно лепо рече: „Хрвати су најхрабрији народ на свету. Али не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде“.

Mrvica

14.12.2020. 17:06

Beograd ima dušu, za raliku od Zagrebsa, Beograd ima toplotu ljudi, za razliku od Zagreba, gde su svi nekako hladni, Beograd ima značenje, sa svojim dobrodušnim i uvek prijateljski raspoloženim stanovnicima, za razliku od Zagreba, jedino priznajem da je malo čistiji, šta ćete, nama to malo manjka.

Drenje

14.12.2020. 18:59

Ovaj se godinama oglasava na drustvenim mrezama u brutalnim napadima na srbiju i njeno rukovodstvo covek ne razume da ce njegov grad za 10 God. Biti kasaba za beograd