ZA GODINU DANA 1.101 PREKRŠAJ: Odluku o snabdevanju u propisanom intervalu dostavljači uglavnom poštuju

J. Dinčić

17. 11. 2020. u 12:12

PROŠLO je tačno godinu dana od kada su gradske vlasti usvojile novu Odluku o snabdevanju uslužnih objekata, u periodu od 20.00 do 7.00 časova narednog dana, a koja se odnosi samo na one objekte koji nemaju obezbeđeno parking-mesto.

ЗА ГОДИНУ ДАНА 1.101 ПРЕКРШАЈ: Одлуку о снабдевању у прописаном интервалу достављачи углавном поштују

Sistem kazni trebalo bi da smanji gužve

Za godinu dana, koliko se primenjuju novi propisi komunalni milicionari napisali su 1.101 prekršajni nalog.

Od ukupnog broja, za samo prva dva meseca sprovođenja ove odluke, tačnije u novembru i decembru, napisana je 971 kazna, a od početka ove godine svega 130. Odluka je privremeno bila ukinuta tokom vanrednog stanja.

Novi propisi, koji su doneti kako bi se pre svega smanjile saobraćajne gužve u gradu, odnose se samo na teritoriju centralnih gradskih opština, dok su Barajevo, Grocka, Sopot, Lazarevac, Obrenovac i Surčin izuzeti.

- Nakon godinu dana kontrole primene navedenog rešenja, zaključili smo da veliki broj ljudi iz oblasti snabdevanja poštuje utvrđeni režim saobraćaja - objašnjavaju, za "Novosti", nadležni iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije. - Moramo da istaknemo da i većina ugostiteljskih i trgovinskih objekata postupa u skladu sa pomenutim rešenjima.

Gužve su smanjene jer je i novom Odlukom teretnim kamionima iznad 3,5 tona zabranjeno da od 20.00 do 7.00 časova saobraćaju kroz Kneza Miloša, Takovsku, Kolarčevu, Terazije, Kralja Milana, kružni tok na Slaviji, Vasinu i Jug Bogdanovu. Kao i preko Brankovog i Starog savskog mosta.

Nadležni dodaju i da je smanjenju saobraćajnih gužvi umnogome doprinelo uvođenje novog elektronskog sistema kontrole parkiranja "Oko sokolovo". Sve je manji broj vozača koji svoja vozila zaustavljaju sa sva četiri upaljena migavca u Bulevaru Zorana Đinđića, Jurija Gagarina i kod "Buvljaka". Ali i duž Bulevara kralja Aleksandra, koji je jedna od najdužih ruta za snabdevanje.

KAZNE OD 5.000 DO 50.000 DINARA

SVIM pravnim licima, odnosno firmama koje komunalni milicionari zateknu u kršenju odredbe o snabdevanju, biće napisana kazna u iznosu od 50.000 dinara plus 5.000 za odgovorno lice. Pojedinci za isti ovaj propust biće kažnjavani od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kojem budu zatečeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a