UKINULI TRI PEŠAČKA PRELAZA: Na raskrsnici Dečanske, Braće Jugovića i Despota Stefana, znatno usporeno kretanje građana, "zebre" izmeštene

S. B. M.

27. 10. 2020. u 08:19

POSLE radova na raskrsnici sa Dečanskom ulicom, Braće Jugovića i Bulevara despota Stefana, centar grada ostao je bez tri pešačka prelaza!

УКИНУЛИ ТРИ ПЕШАЧКА ПРЕЛАЗА: На раскрсници Дечанске, Браће Југовића и Деспота Стефана, знатно успорено кретање грађана, зебре измештене

Raskrsnica je obnovljena tokom vikenda

Ekipe "Beograd puta" završile su radove na ovoj deonici, ali saobraćajno rešenje sada ne ide "na nogu" pešacima. Prvo, ukinut je pešački prelaz u Ulici braće Jugović kod bioskopa "Balkan". Drugo, obrisana je "zebra" na početku Bulevara despota Stefana, kao i pešački prelaz koji je bio iscrtan na ulazu u Skadarliju, nekoliko metara dalje od stajališta javnog prevoza.

Upravo je ovo ukidanje “zebri” suprotno stavovima gradske vlasti koja poslednjih nekoliko godina propagira ideju da prevenstvo u saobraćaju treba dati pešacima, biciklistima, pa tek javnom prevozu i automobilima. Sekretarijat za saobraćaj kao da je na ovo zaboravio.

- Ovo je nelogično i teško za pešake! Pogotovo za nas putnike koji smo po izlasku iz autobusa na stajalištu "Skadarska" prelazili ulicu i išli u gornji deo Skadarske ka Dečanskoj. Sada su na gornjem prelazu postavili semafor, pa su sad dva semafora na 20 metara. Tako da nije jasno kako su time ubrzali autobuse - komentariše Snežana V.

Ako je "zebra" kod Skadarske ukinuta kako pešaci ne bi često prelazili, a autobusi zbog njih stajali, ovim rešenjem ništa se nije postiglo. Iako je zaštitna ograda takođe postavljena, kako bi sprečila sugrađane da sada nepropisno prelaze ulicu, oni to čine.

Ipak, cipele će najviše razgaziti oni koji od Doma omladine krenu ka Domu vojske levom stranom, i ne pređu ulicu kod pekare, odnosno na uglu Makedonske u Braće Jugovića. Pošto je "zebra" kod bioskopa ukinuta, a nema je ni kod Doma vojske, moraju da pešače do semafora kod Skadarske ulice, pa kada pređu saobraćajnicu da opet pešače uzbrdo do Doma vojske. Dok taj krug naprave, ispešače više od 200 metara!

NELOGIČNOST

U prvoj fazi radova na delu Dečanske, ukinut je i pešački prelaz kod Doma omladine. Sada sugrađani, ako od Doma omladine idu ka levoj strani Kolarčeve, moraju da sačekaju tri semafora.

Prelaz u Bulevaru despota Stefana

SLAVIJA PROBLEMATIČNA

PEŠACIMA je pomeranjem pešačkih prelaza napravljena kilometraža i na Slaviji. Tako, ako siđu sa autobusa 33, 47 i 48 na Slaviji i žele da presednu na 31, moraju da pešače uzbrdo do zebre u Makenzijevoj, pa onda odatle nazad do Beogradske, pa do stajališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)