POSKUPELO ODNOŠENJE SMEĆA: Evo koliko ćete plaćati po novom cenovniku JKP “Gradska čistoća”

M. STANOJKOVIĆ

15. 10. 2020. u 07:14

BEOGRAĐANE od sledećeg meseca očekuju "teže" uplatnice "Infostana".

ПОСКУПЕЛО ОДНОШЕЊЕ СМЕЋА: Ево колико ћете плаћати по новом ценовнику ЈКП “Градска чистоћа”

Veći računi i paušalcima / Foto V. Danilov

JKP "Gradska čistoća" povećala je cene svojih usluga, pa će za domaćinstva, usluga sakupljanja, odvoženja i odlaganja komunalnog otpada koštati umesto dosadašnjih 5,64 dinara po kvadratu sa PDV, 6,60 dinara.

Gradsko komunalno preduzeće nakon dobijene saglasnosti od Grada, izmenilo je odluku o cenovniku svojih usluga, a nove cene već su se našle i u Službenom glasniku.

Cena po kvadratu za odnošenje smeća iz domaćinstava viša je za oko dinar, dok za ostale potrošače, poskupljenje iznosi 2,6 dinara. Kada se napravi računica, jer je dosada cena iznosila 13,90, a sada 16,50 dinara po kvadratu, vlasnici će za lokal od na primer, 100 kvadrata platiti umesto 1.390, 1.650 dinara, ili 260 dinara više.

Veći računi stižu i za one koji plaćaju ovu uslugu paušalno. Za poslovni prostor do 30 kvadrata odnošenje smeća koštaće umesto 991 dinara 1.177 dinara za grupu advokatskih kancelarija, galerija, zlatara, optičara. Za drugu grupu, gde pripadaju trgovine sa neprehrambenom robom, apoteke, privatne škole i vrtiće koštati 1.529 dinara umesto dosadašnjih 1.288 dinara. Za radnje sa prehrambenom robom, picerijama, ćevabdžinicama, frizerima, ugostiteljskim objekatima, umesto 1.861 dinara, računi će biti 2.211 dinara.

Osim ovih korekcija cenovnika, sugrađane do kraja godine očekuje i taksa za "Beočistu energiju", za odlaganje i tretman otpada na novu deponiju. Ona iznosi 0,90 dinara i PDV po kvadratu stana. Nadležni u Gradu, uveravali su da ova stavka neće dodatno uvećati račune, jer će biti smanjena cena grejanja.

POGONSKA SPREMNOST - 130 DINARA

OSIM ovih povećanja, građani su krajem prošle godine dobili naknadu za pogonsku spremnost vodovodnog sistema. Ova taksa iznosi 130,68 dinara i fiksna je po računu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024