ZAKLONJEN PARKING ZA INVALIDE: Vozače zbunjuje loše postavljen saobraćajni znak u DŽordža Vašingtona

A. VOJINOVIĆ

14. 10. 2020. u 13:22

ČETVRTASTI saobraćajni znak koji učesnike u saobraćaju obaveštava o smeru traka u Ulici Džordža Vašingtona kod broja 46 zaklanja sedeći, manji, koji označava parking-mesto za invalide.

ЗАКЛОЊЕН ПАРКИНГ ЗА ИНВАЛИДЕ: Возаче збуњује лоше постављен саобраћајни знак у Џорџа Вашингтона

Signalizacija pravi problem

Kako ne postoji horizontalna signalizacija, svako ko u ovom delu smesti svoje vozilo rizikuje da mu automobil odnese "pauk".

Kako su za "Novosti" naveli iz Gradskog sekretarijata za saobraćaj, oni će obavestiti nadležne službe koje nadziru radove u Ulici 27. marta da je neophodno korigovati položaj saobraćajnih znakova "prestrojavanje vozila" i "parkiranje" sa dopunskom tablom takozvanog opšteg invalidskog parking-mesta, kako bi rastojanje između ova dva znaka bilo u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signlizaciji (minimum pet metara) kako bi bila uočljiva učesnicima u saobraćaju.

Parking-mesta za osobe sa posebnim potrebama neretko mame bahate vozače koji naročito vole da "ušuškaju" automobil na rezervisanom delu. Međutim, ima i drugačijih situacija.

- Parkirao sam uredno auto i kada sam se vratio nije ga bilo. Prvo mi nije bilo jasno zašto je "pauk" odneo vozilo kad sam se parkirao u zoni. Tek onda sam video da stoji znak za obeleženo mesto za osobe sa invaliditetom, ali ja ga zaista nisam video od ovog drugog znaka. Pogledao sam, i na asfaltu nije bilo oznake - ispričao je za naš list uznemireni sugrađanin Milan Z. sa Palilule.

Neobeležen parking prostor

Takođe, kako kaže, on mesečno plaća parking jer je zaposlen u centru grada i nema razloga da zauzima zabranjeno mesto. Sigurno je da dok se znakovi ne odvoje ili na podu nacrta adekvatna oznaka kasu će "Parking servisu" nenamerno puniti mnogobrojni građani koji na pomenutom mestu ostave vozilo.

"PAUK" DEBELO NAPLATI VOŽNjU

MNOGI su svesni da će, kada im "pauk" odnese auto, morati debelo da plate. Za automobile težine do 800 kilograma kazna je 6.000 dinara, od 801 do 1.330 kilograma - 8.830 dinara, od 1.331 do 1.900 kilograma 13.245, a za teže i do četiri tone skoro 20.000 dinara. Osim toga, postoje i dodatni troškovi: od 500 do 700 dinara za svaki dan na parkingu, 750 dinara za prenos auta noću, kao i 100 dinara za svaki kilometar preko regularnih deset.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri