UMESTO PARKINGA TRAKA KA TUNELU: Radovi na delu Dečanske ulice, od Nušićeve do Makedonske

Š. Marović

29. 09. 2020. u 08:21

RADNICI "Beograd puta" započeli su rekonstrukciju nekadašnjeg parkinga prekoputa Doma omladine u Dečanskoj ulici, umesto kog će u narednih mesec dana biti urađena još jedna kolovozna traka za ulaz u Terazijski tunel.

УМЕСТО ПАРКИНГА ТРАКА КА ТУНЕЛУ: Радови на делу Дечанске улице, од Нушићеве до Македонске

Deo Dečanske ulice / Foto P. Milošević

Zbog toga će, kako kažu, svake večeri od 22 sata uveče do 6 časova ujutru za saobraćaj biti zatvorena jedina traka koja je do sada iz Dečanske ulice vodila ka najpoznatijem tunelu u prestonici.

Reporteri "Novosti" u ponedeljak su obišli radove u samom centru glavnog grada i uverili se da oni napreduju ustaljenom dinamikom. Kako su za naš list rekli izvođači, gro posla biće rađen u večernjim časovima, odnosno kada je frekvencija saobraćaja kroz Dečansku ulicu manja.

- Prekoputa Doma omladine ostaće manji postojeći parking, na kom će posle uređenja biti mesta za šest automobila - kažu iz "Beograd puta". - U nastavku se umesto parkirališta radi kolovozna traka širine tri metra, i ona će znatno rasteretiti jedinu postojeću traku za ulaz u Terazijski tunel. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, čitav posao očekujemo da bude završen u narednih mesec dana.

Na ovom gradilištu dnevno je angažovano desetak radnika "Beograd puta", kao i potrebna mehanizacija. Pored izgradnje potpuno nove trake, u naredne dve nedelje očekuje se i skidanje starog, dotrajalog asfalta i postavljanje novog u delu Dečanske ulice, od Nušićeve do Makedonske.

- Na ovom potezu biće urađen i trotoar, koji će u jednom delu biti širine metar i po, dok će kod Muzičke škole "Mokranjac" biti proširen na tri i po metra - ističu iz "Beograd puta". - Pešačka staza će biti asfaltirana, a najviše posla očekuje nas oko nivelacije postojećih vodovodnih i kanalizacionih šahti, što će trajati desetak dana. Kada posao bude završen, Dečanska ulica će u ovom delu biti prohodnija za saobraćaj.

Deo Dečanske ulice / Foto P. Milošević

ZAVRŠEN POSAO KOD UŠĆA

NEIMARI "Beograd puta" priveli su kraju i radove na rekonstrukciji dela Bulevara Nikole Tesle na Novom Beogradu, od Brankovog mosta do ulice Ušće. Rađena je kompletna zamena asfalta, koji je na mnogim mestima bio neravan i popucao, a kanalizacione šahte su sklonjene sa kolovoza na trotoar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!