ZNANJE I ZABAVA: Goran Vesić otvorio 25. dečji sajam

Novosti online

12. 09. 2020. u 19:31

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić svečano je danas otvorio Beogradski dečji sajam, koji se ovog vikenda održava u Savskom parku u Beogradu na vodi.

ЗНАЊЕ И ЗАБАВА: Горан Весић отворио 25. дечји сајам

Foto: Grad Beograd

Kako je tom prilikom precizirao Vesić, ovo je 25. dečji sajam i prvi put se održava van Beogradskog sajma. 

– Manifestacija je prilika da na jednom mestu deca dobiju i zabavu i znanje, a društvo da pokaže koliko su obrazovanje i razvoj najmlađih važni – ocenio je Vesić.

On je zahvalio organizatorima na istrajnosti, jer tradicija nije prekinuta čak i u vreme korone kada se već više od šest meseci ne organizuju manifestacije.

– Sajam je važan jer kao društvo pokušavamo da povratimo normalan život, a da se pritom ispoštuju sva epidemiološka pravila i mere. Zato je ovde svega 66 izlagača, inače ih ima mnogo više jer je organizator ostavio dovoljan razmak i prostor između štandova. Zato je ovo i primer kako treba organizovati manifestacije – istakao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što se sajam održava u najnovijem parku u Beogradu, koji je još jedan dokaz promena u gradu. On je naveo da je danas ovo jedno od najlepših delova Beograda, sa javnim prostorima koji se daju na korišćenje svim građanima.

Vesić je na kraju najavio da će biti još manifestacija u Beogradu na vodi, iz oblasti kulture, ali i za decu, i poželeo uspešan sajam svim izlagačima. 

Foto: Grad Beograd

Na svečanom otvaranju nastupio je hor „Čarolija”. Mališani i njihovi pratioci danas i sutra mogu da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, neprekidnom  zabavnom programu na bini kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i ostale zanimljive sadržaje prilagođene novonastalim okolnostima na obezbeđenom otvorenom prostoru većem od 4.000 kvadratnih metara. 

Ulaz je besplatan, a manifestacija traje od 11 do 19 časova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima