NOVI PARKING NA DORĆOLU: Senzori će omogućiti vozačima da brže nađu slobodno mesto

B.B.

16. 05. 2024. u 16:12

DORĆOLCI su dobili novi prostor za ostavljanje automobila na Paltou Mike Alasa, koji je opremljen parking senzorima. "Rampa" parkinga sa 171 mestom će biti podignuta od sutra, a reč je prostoru koji pripada „Plavoj zoni", gde parkiranje vremenski nije ograničeno.

НОВИ ПАРКИНГ НА ДОРЋОЛУ: Сензори ће омогућити возачима да брже нађу слободно место

Foto: Opština Stari grad

- Opština Stari grad, u saradnji sa gradom Beogradom i „Parking servisom", nastavlja akciju postavljanja parking senzora - kaže Radoslav Marjanović, predsednik ove opštine. - Do sada je sistemom senzora pokriveno je 1.971 parking mesto. Oni će omogućiti dobijanje informacije gde se nalaze slobodna mesta i tako uštedeti vreme vozačima u traženju slobodnog parkinga.Takođe, na 44 lokacije je postavljeno i 85 tabli za obaveštenja, na kojima se nalaze podaci o trenutno slobodnim mestima u zonama, kao i onim rezervisanim za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

On ističe da je dosadašnja praksa pokazala da sistem obaveštavanja vozača o slobodnim kapacitetima  u realnom vremenu skraćuje potragu za parking mestom. Sistem parking senzora postavljen je između ulica Cara Dušana, Francuske, Vase Čarapića, Studentskog trga, Uzun Mirkove , Pjarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška), kao i sada, na Platou Mike Alasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)