PUBLIKA NA DISTANCI PRED TEŠKIM TEMAMA: Premijera predstave "Dabogda te majka rodila" sinoć u Ateljeu 212

A. VOJINOVIĆ

12. 09. 2020. u 08:14

DUGOOČEKIVANA premijera predstave "Dabogda te majka rodila" po romanu Vedrane Rudan održana je sinoć na velikoj sceni Mira Trailović u Ateljeu 212.

ПУБЛИКА НА ДИСТАНЦИ ПРЕД ТЕШКИМ ТЕМАМА: Премијера представе Дабогда те мајка родила синоћ у Атељеу 212

Novosti

Naslov popularne spisateljice u režiji Tanje Mandić Rigonat publika je prvi put trebalo da vidi dva dana pre prvog originalnog izvođenja, međutim, otkazana je, jer je na snagu stupila zabrana okupljanja zbog epidemije virusa korona. Ovoga puta kovid 19 nije odneo pobedu i posetioci koji su se dobrano uželeli teatra u Svetogorskoj ulici konačno su uživali u novoj predstavi.

Ljubitelji pozorišta sa osmesima su sinoć ulazili u Atelje 212 uzbuđeni zbog novog komada. Posetioci su sedeli na propisanoj udaljenosti, a crvene stolice zauzimali su na svakom trećem mestu. Maske su svima uredno bile na licima, koje gledaoci nisu smeli da skidaju, a razvodnici su bili zaduženi da vode računa da tako i ostane do kraja komada.

"Dabogda te majka rodila" ima dve glavne teme, a to su nasilje u porodici i odnos između majke i ćerke. Takođe, ovaj komad pokušava da odgonetne razloge zbog kojih žene ćute kada postanu žrtve zlostavljanja od najbližih članova porodice. Predstava se fokusira na trenutak kada ćerka u zrelim godinama, sa traumatičnim sećanjima na detinjstvo i očevo zlostavljanje, smešta majku u starački dom.

Uloga majke poverena je briljantnoj i velikoj Svetlani Bojković, dok ćerku glumi mlada glumica Marta Bereš, a oca Feđa Stojanović. Publici su se sinoć poklonili i Jovana Stojiljković, Dara Džokić, Isidora Minić, Dragan Đokić, Sofija Juričanin, Ljiljana Stjepanović i Branka Šelić.

Premijernom izvođenju predstave "Dabogda te majka rodila" sinoć su prisustvovali i gradski sekretar za kulturu Beograda Ivan Karl, pisac Vladimir Kecmanović, glumica Rada Đuričin. Ona je posebne simpatije pobrala pred reporterima kada je sa prepoznatljivim osmehom na licu najavila povratak publike u pozorište.

VEDRANU SPREČILA KORONA

KNjIŽEVNICA Vedrana Rudan po čijem romanu je i nastala predstava "Dabogda te majka rodila" nije sinoć došla na premijeru, iako se ona lično radovala dolasku u srpsku prestonicu u martu kada je prvobitno i trebalo da se odigra premijera. Kako je ranije tokom dana izjavila, korona je razlog. Njena deca, sin i ćerka, kako je navela, zabranili su joj da dođe u Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista