BEOGRAD DOBIJA KRAJIŠKU KUĆU: Prestonica Srbije i Banjaluka u oktobru potpisuju povelju o bratimljenju

S. V. - S. M.

08. 09. 2020. u 11:19

BEOGRAD i Banjaluka potpisaće povelju o bratimljenju u oktobru, najavljeno je juče posle sastanka u glavnom gradu Republike Srpske, kojem su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i prvi čovek Banjaluke Igor Radojičić.

БЕОГРАД ДОБИЈА КРАЈИШКУ КУЋУ: Престоница Србије и Бањалука у октобру потписују повељу о братимљењу

Foto

Takođe, Vesić je najavio da će u glavnom gradu Srbije biti otvorena Krajiška kuća.

- Pobratimili smo se sa 30 gradova u svetu, a u to odabrano društvo ući će i Banjaluka - rekao je Vesić. - Formalni razlog dolaska beogradske delegacije u Republiku Srpsku je biciklistička trka Beograd - Banjaluka, koju finansiraju oba grada. Ta zajednička manifestacija pokazuje koliko smo povezani.

Krajiška kuća će, prema Vesićevim rečima, biti mesto gde će proizvođači hrane moći da prodaju svoje đakonije i da ih pokažu u Beogradu.

"SPOMENIK KARAĐORĐU" ZA DODIKA

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče se u Banjaluci sastao i sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. U ime Grada Beograda, poklonio mu je sliku beogradskog slikara Nebojše Đuranovića "Spomenik Karađorđu".

- Sliku sam mu poklonio u znak zahvalnosti za sve što čini za opstanak i razvoj Republike Srpske, kao i za srpski narod gde god živeo - otkrio je Vesić na svom fejsbuk-profilu.

- Imamo mnogo Krajišnika koji su dali doprinos razvoju Beograda. Sa zadovoljstvom ćemo uraditi sve što možemo da se u prestonici Srbije otvori Krajiška kuća.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da gradovi sarađuju u svim oblastima i da su građani povezani mnogostrukim vezama.

- Dve srpske prestonice povezane su prirodno, bez formalnih sporazuma i sarađuju na sve moguće načine. Zahvaljujem na predlogu da konačno formalizujemo naše odnose i biće nam izuzetno zadovoljstvo da u narednom mesecu ratifikujemo sporazum o bratimljenju - rekao je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!