TRAŽE MAJSTORA DA OTKRIJE KVAR: Izabrane dve firme koje će popravljati kabine za prevoz u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička

M. STANOJKOVIĆ

29. 08. 2020. u 09:44

LIFT u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička napokon bi trebalo da proradi, jer su izabrane firme koje će da popravljaju i održavaju kabine. Tako će biciklisti i pešaci moći u vožnju koju su čekali otkako je most izgrađen, jer lift nikada nije bio u funkciji.

ТРАЖЕ МАЈСТОРА ДА ОТКРИЈЕ КВАР: Изабране две фирме које ће поправљати кабине за превоз у склопу Моста на Ади и петље Радничка

Shodno potrebama, radovi će biti poveravani obema firmama

"David Pajić Daka" i "Kosmaj" poslale su blagovremene i odgovarajuće ponude za otklanjanje neregularnosti na liftu i dalju brigu o njemu, a posao će biti sklopljen sa obe firme. Tako će, radovi biti poveravani i jednima i drugima shodno potrebama. Ukupna vrednost ove partije je 20 miliona dinara. Rok za popravku i izdavanje sertifikata ne može biti duži od 90 dana, a za redovno održavanje šest meseci od uvođenja u posao. Garantni rok za popravku je godinu dana.

- Procenjena vrednost posla otkrivanja kvara na liftovima iznosi milion dinara - navodi se u nabavci. - Popravka sa izdavanjem sertifikata i redovno održavanje liftova procenjeni su na 20.000.000 dinara. Uz servisiranje i popravku svih neispravnih delova mora se pribaviti pozitivan stručni nalaz o pregledu i ispitivanju lifta izdatog od strane imenovanog tela.

Budući da se na deo nabavke, koja se odnosi samo na otkrivanje kvara niko nije javio, Direkcija za građevinsko zemljište će pokušati da pozivanjem nađe zainteresovanog jer je to preduslov za popravku i dalje održavanje.

- Imajući u vidu da prvoj partiji za javnu nabavku - detekcija kvara na liftovima u sklopu Mosta na Adi i petlje Radnička nije pristigla nijedna ponuda i kako je u međuvremenu počeo da se primenjuje novi Zakon o javnim nabavkama, u skladu sa tim smo započeli ugovaranje posla pozivanjem privrednih subjekata koji su u mogućnosti da realizuju ovu uslugu. Imajući u vidu dinamiku ugovaranja u skladu sa navedenim zakonskim odredbama, očekivano vreme za zaključenje ugovora je polovina septembra - navode u direkciji.

I NA BRANKOVOM ZATAJI

OSIM lifta u sklopu Mosta na Adi, lift na Branovom mostu, iako u funkciji, ume često da zataji. Za njegovo održavnje nadležni su "Putevi Beograda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!