OBNOVA ULICE KRALJA MILUTINA NA VRAČARU: Širi trotoari i još mesta za parkiranje

S. B. M.

23. 08. 2020. u 08:02

U ULICI kralja Milutina radovi na obnovi uveliko su u toku. Rekonstrukcija saobraćajnice, od Tiršove do Nemanjine, počela je 22. jula, a rok za završetak radova je 31. avgust.

ОБНОВА УЛИЦЕ КРАЉА МИЛУТИНА НА ВРАЧАРУ: Шири тротоари и још места за паркирање

Foto VN

Za obnovu su zadužene ekipe JKP "Beograd put", a sudeći prema sadašnjem izgledu, devet dana biće dovoljno da sve završe na vreme.

Ulica kralja Milutina se radi na osnovu programa radova JP "Putevi Beograda" za 2020. godinu.

- Predviđeno je da se izvrši kompletna zamena kolovozne konstrukcije, rekonstrukcija trotoara i parkinga sa zamenom ivičnjaka. Do sada su urađeni noseći asfaltni slojevi na delu od Birčaninove i Tiršove kao i kompletni pripremni radovi, dok se na delu od Nemanjine do Birčaninove pripremni radovi za asfaltiranje privode kraju - kažu u "Beograd putu".

PRIZRENSKA PROHODNA

ZAVRŠENI su i radovi u Prizrenskoj ulici. Zbog obnove vodovodne mreže, koje je izvodilo JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", za saobraćaj je od 28. jula bila zatvorena ova saobraćajnica od Zelenog venca do Terazija. Zbog toga, u prepodnevnom i popodnevnom špicu, u Brankovoj su se pravile velike gužve, pred ulaz u Terazijski tunel.

I reporteri "Novosti" uverili su se juče u napredak radova. Trotoari su prošireni, pa sada i bašte lokala mogu da zauzmu veću površinu. Po asfaltiranju, biće iscrtana i mesta za parking. Kolovoz jeste sužen u odnosu na pređašnji izgled, ali dovoljan je da prolaze vozila.

Ova jednosmerna saobraćajnica rekonstruisana je po sličnom principu kao i Resavska ulica prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!