GRAĐANI NEGODUJU ZBOG SPOROSTI RADOVA I "PONOVNOG KOPANJA": Iskop za raskrsnicu u Patrijarha Pavla

S. B. MILOŠEVIĆ

19. 08. 2020. u 09:23

RADOVI u Bulevaru patrijarha Pavla uveliko su u toku.

ГРАЂАНИ НЕГОДУЈУ ЗБОГ СПОРОСТИ РАДОВА И ПОНОВНОГ КОПАЊА: Ископ за раскрсницу у Патријарха Павла

Foto privatna arhiva

I dok žitelji Rakovice koji ovuda svakodnevno prolaze tvrde da radnici slabo napreduju i da se napravljeno nanovo ruši i buši, poput dela kod skretanja u Pere Velimirovića,

Direkcija za gradsko građevinsko zemljište tvrdi suprotno.

Kako kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u Bulevaru patrijarha Pavla završen je kompletan iskop na saobraćajnici i zamenjeno je više od polovine materijala u trupu saobraćajnice.

- Postavljeno je oko 2.700 metara vodovodnih cevi i oko 700 metara kišne kanalizacije. Prethodno su porušeni postojeći koloseci pruge, kontaktna mreža, betonski kanali i platoi. Saobraćaj u Ulici Pere Velimirovića obustavljen je kako bi se izveli radovi na uklapanju te ulice sa Bulevarom patrijarha Pavla. Radovi na ovom delu počeli su polovinom jula kada se krenulo sa uklanjanjem starog mosta koji je prelazio preko

U DVE TRAKE DO RAKOVICE

RADOVI na Bulevaru patrijarha Pavla počeli su 2018. godine sa izmeštanjem korita reke Topčiderke i izgradnjom novog mosta. U drugoj fazi, koja će trajati do proleća 2021. godine, radi se deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, kojom se proširuje postojeća saobraćajnica sa po dve trake u oba smera sa tramvajskom prugom po sredini. Uređenjem je, inače, obuhvaćena deonica u dužini od 1.875 metara, koja će biti spojena sa Mostom na Adi.

Topčiderske reke, dok nije izmešteno korito na novu poziciju. Na ovom delu gradilišta u toku je iskop za saobraćajnicu i polaganje vodovodnih cevi - navode u Direkciji.

Na konstataciju "Novosti" da se sugrađani žale da se već betonirano ponovo raskopava i postavljaju cevi, baš kod raskršća sa Ulicom Pere Velimirovića, iz Direkcije tvrde sledeće:

- Jedini radovi koji su odobreni i izvedeni kao privremeni su oni na raskrsnici sa Pere Velimirovića, gde je izgrađeno privremeno levo skretanje iz Bulevara patrijarha Pavla.

Ruše se i uklanjaju betonske konstrukcije izgrađene u ranijem periodu, a koje se nalaze na trasama projektovane infrastrukture i koje su imale funkciju zaštite ranijih instalacija. Takođe, srušena je i stara betonska konstrukcija nekadašnjeg mosta preko Topčiderske reke na početku Ulice Pere Velimirovića - pojašnjavaju u Direkciji.

Zbog zatvaranja Ulice Pere Velimirovića, gradske linije javnog prevoza su preusmerene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave