VRVI OD DECE, A SPRAVA MALO: Oronuo veliki park u naselju Bežanija

J. GOČANIN

15. 08. 2020. u 07:11

PROSTRAN park na površini između ulica Milana Vujaklije, Vespučijeve i Matije Vukovića, na granici između Novog Beograda i Bežanijske kose, svakodnevno vrvi od dece.

ВРВИ ОД ДЕЦЕ, А СПРАВА МАЛО: Оронуо велики парк у насељу Бежанија

Novosti

Ipak, u njemu je malo rekvizita i sprava za zabavu i igru mališana, a obnova ovog igrališta nije u planu nadležnog preduzeća za tekuću godinu.

U JKP "Zelenilo - Beograd" rekli su, za "Novosti", da svakodnevno dobijaju desetine zahteva za sanaciju zelenih površina.
- Na osnovu opredeljenih sredstava obavljaju se radovi u okviru prioriteta, po inicijativama građana i na osnovu inicijativa opština. Za ovu godinu sanacija ovog igrališta nije u planu - kažu u JKP "Zelenilo Beograd".

Novosti


Reporteri "Novosti" obišli su park gde su zatekli žitelje čiji je ovo, kako kažu, petnaestogodišnji problem.

INICIJATIVA ZA SANACIJU

U Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove rekli su, za "Novosti", da je u prethodnom periodu, nakon nekoliko zahteva građana, pokrenuta inicijativa kod JKP "Zelenilo - Beograd" za obnovu ovog dečjeg igrališta sa pripadajućim prostorom.

Na ovoj velikoj parceli postoji ograđeno dečje igralište u sklopu kojeg se nalaze dve ljuljaške, "raketa" i sedam klupa. Izvan toga, na ostatku površine postavljena je klackalica i još deset klupa.

- Isto ovako je izgledalo pre 15 godina, od tada niko ništa nije uređivao. U našim zgradama živi više od stotinu mališana, a u parku se igraju i deca iz obližnjeg vrtića. Za svu tu decu četiri rekvizita, i to nesigurna, rasklimana, samo što se ne raspadnu - pričaju uglas komšije.
Kako kažu, travu unutar parka niko ne kosi, a kanti za smeće je nekada bilo mnogo više nego sada. Takođe, u ograđenom prostoru nalazi se i tabla "zabranjeno uvođenje pasa", koju govore meštani, niko ne poštuje, a čak psa sa korpom na njušci, kažu, nikad nisu videli.
Skoro cela površina pokrivena je prirodnim hladom razgranatih krošnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)