"STANOVI NA DAN" KAO KLUBOVI: Mladi našli način za zabavu i nadoknadu utihnulog noćnog života

S. VIDAČKOVIĆ

15. 08. 2020. u 09:14

NOĆNE žurke u klubovima i na splavovima odavno su utihnule zbog virusa korona.

СТАНОВИ НА ДАН КАО  КЛУБОВИ: Млади нашли начин за забаву и надокнаду утихнулог ноћног живота

Foto: Depozitfoto

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata nije dovoljno onima koji su željni dobrog provoda do ranih jutarnjih sati, ali su pojedini ipak našli način da se zabave do zore.

Kada se u 23.00 stave katanci na kafiće, mnogo njih odlazi u parkove ili na šetališta pored reke kako bi nastavili druženje. Međutim, oni sa nešto dubljim džepom iznajmljuju "stan na dan", gde uz glasnu muziku, alkohol i buku nadoknađuju "noćni život", ali na štetu komšija. "Stanovi na dan" u Beogradu se iznajmljuju za 30 evra i naviše, a luksuzno opremljene apartmane sa džakuzi kadom nasred sobe moguće je naći za 45 evra. Oni su često u okviru stambenih zgrada ili u neposrednoj blizini, a njihovi gosti u većini slučajeva remete kućni, ali i javni red. "Čari" ovakvog divljanja gostiju osetila je i naša sugrađanka Ivana R. iz Mirijeva.
- Tik do naše zgrade u Ulici Grge Jankesa u Mirijevu nalazi se objekat sa nekoliko luksuznih apartmana - kaže Ivana. - Gotovo nijednog vikenda ne možemo da spavamo jer se tu okupi desetak mladih, ne starijih od 20 godina, koji glasno puštaju muziku, galame i bacaju flaše i kutije cigareta na naše terase. Nekoliko puta smo zvali komunalnu policiju, koja dođe, utiša ih i ode, ali problem se trajno ne rešava. I sami smo ih opominjali ali uzalud.

Foto: Depozitfoto


Problem sa bukom iz "stanova na dan" ima na mnogo lokacija u Beogradu. Gazde uglavnom i ne znaju koliko im ljudi, u ovakvim slučajevima, tokom jedne noći bude u stanu, jer onaj koji zakupi i plaća kasnije pozove društvo. Iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije rekli su nam da su za one koji se ne pridržavaju Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i poslovnim zgradama na teritoriji Beograda, predviđeni prekršajni nalozi i novčane kazne od 5.000 do 50.000 dinara.
- Ukoliko na licu mesta u trenutku kontrole komunalnog reda zatekne fizičko lice, kao stanara, koje se ne pridržava navedenih odredaba, komunalni milicionar je ovlašćen da izda prekršajni nalog, i za prekršaje za koje su ovom odlukom propisane novčane kazne - za fizičko lice kao stanara u iznosu od 5.000 dinara, za pravno lice, kao stanara od 50.000 dinara, odgovorno lice u pravnom licu novčanu kaznu od 5.000 dinara, a za preduzetnika kao stanara kaznu od 25.000 dinara.

PRIJAVE ZA NARUŠAVANjE JAVNOG REDA


PRIJAVE za narušavanje komunalnog reda, sugrađani mogu uputiti Sekretarijatu za poslove komunalne milicije Grada Beograda na broj 0800/110-011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a