ČISTE DVA KILOMETRA PRIOBALJA: Ekipe "Srbijavoda" angažovane od Kule Nebojša sve do marine "Dorćol"

Š.M.

17. 07. 2020. u 06:31 >> 01:05

PREDUZEĆE "Srbijavode" koje je nadležno za vodotoke prvog i drugog reda u Srbiji juče je sa nekoliko partnera počelo čišćenje priobalja od Kule Nebojša do marine "Dorćol".

ЧИСТЕ ДВА КИЛОМЕТРА ПРИОБАЉА: Екипе Србијавода ангажоване  од Куле Небојша све до марине Дорћол

Foto Beoinfo

Posle povlačenja vode nakon visokih vodostaja, ostalo je mnogo mulja, ali i dosta otpada koji je proizvod ljudskog nemara.

- Tu ima dosta prirodnog materijala, drveća i granja, ali i onoga što nažalost mi kao građani Srbije bacamo u reke - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao radove. - Nasipi su zbog toga bili zatrpani smećem i zato smo na zahtev građana pokrenuli zajedničku akciju sa JVP "Srbijavode", tako da smo počeli sa čišćenjem ovog dela. Krenuli smo od Kule Nebojša i radićemo sve do marine "Dorćol", što je dužina od skoro dva kilometra. Taj posao će trajati naredna tri do četiri dana i sve će biti očišćeno.

Čišćenje priobalja rade i "Beogradvode" koje zajedno sa drugim preduzećima, poput "Sibnice" i "Galovice", usko sarađuju sa "Srbijavodama".

- Na taj način zajednički uređujemo naš grad i činimo ga boljim mestom za život - ističe Vesić. - Nastavićemo da čuvamo naše obale, jer ako postoji nešto što je bogatstvo Beograda i za šta možemo da kažemo da je njegova specifičnost u odnosu na druge gradove u svetu, to su njegove obale. U prestonici ima skoro sto kilometara rečnih obala, više nego što neke zemlje imaju morskih plaža, i to je naša velika prednost o kojoj moramo da vodimo računa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

DeccaPAS

17.07.2020. 11:03

Sklonite te splavove na tom istom potezu, pa da vidite kako neće biti pomenutog gomilanja smeća. A svakako je mnogo lepše priobalje bez njih. Skoro pa svi splavovi su zreli za otpad i sečenje, odavno. Samo ih nelegalno gomilaju. Narušavaju i plovni put i onemogućavaju eventualni prilaz tom delu priobalja, radi čišćenja i redovnog održavanja priobalja kao preventivne odbrane od poplava. Ali, ko zna ko je sve umešao prste u izdavanje dozvola istima?!!!!!

veselnik

17.07.2020. 11:15

"Nasipi su zbog toga bili zatrpani smećem i zato smo na zahtev građana pokrenuli zajedničku akciju sa JVP "Srbijavode", tako da smo počeli sa čišćenjem ovog dela." Zar to nije u opisu obaveza JVP? Zasto je potreban zahtev gradjana?

Dragan

18.07.2020. 02:25

@veselnik - Sklonili bi ih oni, da doticni vlasnici nisu rodjaci ili "prijatelji preko prijatelja" odredjenim strukturama zaduzenim za izdavanje dozvola, ovim nepotrebnim i ruznim skalamerijama. Nadajmo se, da ce se jednog lepog dana to dogoditi, jer ce neko ko voli Beograd povuci pravi potez i resiti se ovog rugla koje prlja i kvari priobalje Beograda.

Mira

17.07.2020. 12:10

Ovaj brod ispred je napušten, požar na njemu je svake godine, mesto za skupljanje narkomana. Zašto ne može da bude uklonjen? Zašto za svaku sitnicu i krupniji problem moramo da pišemo Vesiću, ispod nega niko neće da reaguje???