ČISTE DVA KILOMETRA PRIOBALJA: Ekipe "Srbijavoda" angažovane od Kule Nebojša sve do marine "Dorćol"

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 07. 2020. u 06:31 >> 01:05

PREDUZEĆE "Srbijavode" koje je nadležno za vodotoke prvog i drugog reda u Srbiji juče je sa nekoliko partnera počelo čišćenje priobalja od Kule Nebojša do marine "Dorćol".

ЧИСТЕ ДВА КИЛОМЕТРА ПРИОБАЉА: Екипе Србијавода ангажоване  од Куле Небојша све до марине Дорћол

Foto Beoinfo

Posle povlačenja vode nakon visokih vodostaja, ostalo je mnogo mulja, ali i dosta otpada koji je proizvod ljudskog nemara.

- Tu ima dosta prirodnog materijala, drveća i granja, ali i onoga što nažalost mi kao građani Srbije bacamo u reke - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao radove. - Nasipi su zbog toga bili zatrpani smećem i zato smo na zahtev građana pokrenuli zajedničku akciju sa JVP "Srbijavode", tako da smo počeli sa čišćenjem ovog dela. Krenuli smo od Kule Nebojša i radićemo sve do marine "Dorćol", što je dužina od skoro dva kilometra. Taj posao će trajati naredna tri do četiri dana i sve će biti očišćeno.

Čišćenje priobalja rade i "Beogradvode" koje zajedno sa drugim preduzećima, poput "Sibnice" i "Galovice", usko sarađuju sa "Srbijavodama".

- Na taj način zajednički uređujemo naš grad i činimo ga boljim mestom za život - ističe Vesić. - Nastavićemo da čuvamo naše obale, jer ako postoji nešto što je bogatstvo Beograda i za šta možemo da kažemo da je njegova specifičnost u odnosu na druge gradove u svetu, to su njegove obale. U prestonici ima skoro sto kilometara rečnih obala, više nego što neke zemlje imaju morskih plaža, i to je naša velika prednost o kojoj moramo da vodimo računa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati