PREDUZEĆE "Srbijavode" koje je nadležno za vodotoke prvog i drugog reda u Srbiji juče je sa nekoliko partnera počelo čišćenje priobalja od Kule Nebojša do marine "Dorćol".

DeccaPAS

17.07.2020. 11:03

Sklonite te splavove na tom istom potezu, pa da vidite kako neće biti pomenutog gomilanja smeća. A svakako je mnogo lepše priobalje bez njih. Skoro pa svi splavovi su zreli za otpad i sečenje, odavno. Samo ih nelegalno gomilaju. Narušavaju i plovni put i onemogućavaju eventualni prilaz tom delu priobalja, radi čišćenja i redovnog održavanja priobalja kao preventivne odbrane od poplava. Ali, ko zna ko je sve umešao prste u izdavanje dozvola istima?!!!!!

veselnik

17.07.2020. 11:15

"Nasipi su zbog toga bili zatrpani smećem i zato smo na zahtev građana pokrenuli zajedničku akciju sa JVP "Srbijavode", tako da smo počeli sa čišćenjem ovog dela." Zar to nije u opisu obaveza JVP? Zasto je potreban zahtev gradjana?

Dragan

18.07.2020. 02:25

@veselnik - Sklonili bi ih oni, da doticni vlasnici nisu rodjaci ili "prijatelji preko prijatelja" odredjenim strukturama zaduzenim za izdavanje dozvola, ovim nepotrebnim i ruznim skalamerijama. Nadajmo se, da ce se jednog lepog dana to dogoditi, jer ce neko ko voli Beograd povuci pravi potez i resiti se ovog rugla koje prlja i kvari priobalje Beograda.

Mira

17.07.2020. 12:10

Ovaj brod ispred je napušten, požar na njemu je svake godine, mesto za skupljanje narkomana. Zašto ne može da bude uklonjen? Zašto za svaku sitnicu i krupniji problem moramo da pišemo Vesiću, ispod nega niko neće da reaguje???