BEŽANIJA DOBIJA VRTIĆ: Objekat na 1.045 kvadrata, za smeštaj mališana do sedam godina

S.V.

17. 07. 2020. u 07:47 >> 00:43

NOVI vrtić, koji bi mogao da primi oko 200 dece, biće izgrađen na uglu ulica Peđe Milosavljevića i Dr Huga Klajna na Bežanijskoj kosi.

БЕЖАНИЈА ДОБИЈА ВРТИЋ: Објекат на 1.045 квадрата, за смештај малишана до седам година

Foto Promo

Javna prezentacija ovog projekta biće održana u prostorijama Gradske uprave, na osnovu koje će svi zainteresovani moći da dostave svoje primedbe Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove od 24. do 31. jula.

Projektom je predviđena gradnja kombinovane dečje ustanove na oko 1.045 kvadrata, sa prizemljem i spratom. Buduća predškolska ustanova biće objekat savremenog arhitektonskog izraza, u obliku latiničkog slova "L".

- Svojim položajem, ovaj objekat će većim delom biti orijentisan ka saobraćajnici u Ulici Peđe Milosavljevića, zbog prilaza - navodi se u dokumentaciji. - Predviđeni su zasebno prilaz za pešake i kolsko-pešački pristup na plato za dostavna vozila. Time je ostvarena bezbednost pešaka i obezbeđena kontrola pristupa.

Predškolska ustanova namenjena je dnevnom boravku dece od jedne godine do sedam godina, kapaciteta za 197 mališana u 13 grupa. U okviru prizemlja biće smeštene medicinska služba, višenamenska sala, prihvatna kuhinja, prostorija za vaspitače, tehničke sobe, kao i šest grupnih soba. Na spratu objekta biće sedam grupnih soba, kuhinja sa trpezarijom, medicinska služba...

- U jednom delu dvorišta biće velika travnata površina, koja će deci omogućiti slobodno kretanje i aktivnosti, dok će u istočnom delu parcele biti deo sa spravama, zeleni kutak, za pokretne igre.

PARKING VAN KOMPLEKSA

PREMA uslovima iz važeće planske dokumentacije, prostor za parkiranje biće van ograde kompleksa predškolske ustanove. Investitor će u blizini obezbediti prostor za, kako je propisano, 13 parking mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili