OTVORENI BAZENI NESMETANO RADE

J. G.

14. 07. 2020. u 14:13

UPRKOS vanrednoj situaciji u Beogradu, javni bazeni na otvorenom rade.

ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ НЕСМЕТАНО РАДЕ

Foto Privatna arhiva

Postojeće mere zaštite protiv širenja virusa korona uskladili su sa novih 11 pravila koje je usvojio Gradski štab, a odnose se na rad svih otvorenih bazena i kupališta u prestonici.

Naime, neka od pravila koja posetioci moraju da poštuju su da razmak između ležaljki mora da iznosi najmanje dva metra, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1.000 kvadrata, a sportski centri treba da, ukoliko je moguće, uvedu rezervacije. Stolovi u barovima i kafićima na otvorenim bazenima moraju biti udaljeni najmanje 1,5 metara i nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave.

- Od otvaranja sezone kupanja primenjujemo sve propisane mere nadležnih organa - rekli su nam u Sportskom centru "11. april". - Odmah smo uskladili i nova pravila koja je Gradski štab usvojio, tako da se proces rada bazena odvija nesmetano. Osoblje je podučeno, informacije za posetioce vidno istaknute, dezinfekciona sredstva zaštite postavljena u dovoljnoj količini i sve važne informacije se i zvučno emituju putem razglasa.

Poštuju se i propisano radno vreme kupališta, odnosno bazeni su otvoreni od 10.00 do 19.00, ali i ograničen broj posetilaca.

Prema rečima sagovornika, službe obezbeđenja vode računa o broju posetilaca na bazenu dok instruktori brinu o broju kupača koji se u svakom trenutku nalaze u vodi.

S druge strane, epidemiolog dr Predrag Kon upozorio je na greške koje su dovele do trenutno teške epidemiološke situacije u zemlji i na to da su bazeni mesto visokog stepena rizika, i to zbog ograničenosti prostora.

BEZ GUŽVE NA ULAZU

PRIVATNI bazeni na otvorenom u prestonici takođe rade. Prema rečima zaposlenih, pridržavaju se svih propisanih pravila, a radno vreme jednog je od 9.00 do 3.00.

Za poštovanje mere ograničenog broja posetilaca zaduženo je osoblje na šalterima, kao i instruktori. Do sada se nisu stvarale gužve na ulazima i nije bilo potrebe da iko bude vraćen - govori sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima