JKP "GRADSKO STAMBENO" NASTAVLJA AKCIJU "BEOGRAD BEZ BARIJERA": Postavljeno 560 rampi

Š.M.

22. 04. 2024. u 18:25

TOKOM akcije "Beograd bez barijera", koju je od početka 2015. godine započelo JKP "Gradsko stambeno" postavljeno je više od 560 rampi širom prestonice. Ovaj posao urađen je bez ikakve novčane naknade stanara, a olakšao je pristup zgradama osobama sa invaliditetom.

ЈКП ГРАДСКО СТАМБЕНО НАСТАВЉА АКЦИЈУ БЕОГРАД БЕЗ БАРИЈЕРА:  Постављено 560 рампи

Lakše će prolaziti i majke sa decom u kolicima / Foto Beoinfo

Rampe nisu od koristi samo osobama sa invaliditetom, već i majkama sa malom decom, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću.

- Interesovanje stanara je od samog početka akcije ogromno, a stručne službe u najkraćem mogućem roku izlaze na teren - kažu u "Stambenom". - Tada se ispituje da li na osnovu Pravilnika o tehničkim standardima planiranja, projektovanja i izgradnje objekata postoje objektivni uslovi da se rampa postavi tako da nikoga ne ugrožava, odnosno da bude bezbedna i po propisima.

Ovo gradsko preduzeće dobilo je 2017. Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije.

- Ovo je bio samo dodatni podsticaj da se projekat nastavi kako bi se pojedincima olakšao život, a zajednici ukazalo na značaj brige o onima koji ne mogu samostalno da funkcionišu - kažu u preduzeću. - Rampe će se i ove godine postavljati, dokle god to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)