I ZA ĐAKE U KOLICIMA: OŠ "Ratko Mitrović" trebalo bi u potpunosti da bude prilagođena osobama sa invaliditetima

B.B.

06. 02. 2024. u 14:04

OSNOVNA škola „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu trebalo bi da postane prva obrazovna ustanova u prestonici koja će u potpunosti biti prilagođena osobama u kolicima.

И ЗА ЂАКЕ У КОЛИЦИМА: ОШ Ратко Митровић требало би у потпуности да буде прилагођена особама са инвалидитетима

Foto: Opština Novi Beograd

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, podržao je inicijativu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) da se ovoj školi  pomogne u realizaciji projekta kojim bi se obezbedila puna dostupnost te za osobe sa telesnim oštećenjima i  invaliditetom u kolicima.

Na sastanku sa Bovanom, predsednica NOOIS Ivanka Jovanović je istakla da škola već ima pristupnu rampu, a renoviranjem toaleta i ugradnjom lifta za osobe u kolicima, bila prva škola u Beogradu, potpuno prilagođena osobama u kolicima.

- Đaci sa invaliditetom bi mogli da koriste kabinete na spratu, a roditeljima bi imali manje briga, jer deca u kolicima tokom dužeg boravka u školi ne mogu da zadovolje osnovne fiziološke potrebe.

Opštinski centar za brigu o starima, deci i osobama s invaliditetom „Novi Beograd“ i NOOIS su prošle godine potpisali protokol o saradnji koji predviđa realizaciju zajedničkih aktivnosti na terirotiji opštine. Sastanku kod predsednika Bovana prisustvavala je i direktorka tog Centra, Milka Milovanović Minić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti