STIGLA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA NOVI DOM ZDRAVLJA: Žitelji Batajnice uskoro će da dobiju novu ambulantu

S.V.

03. 02. 2024. u 08:00

GRAĐEVINSKA dozvola za izgradnju nove zdravstvene stanice u Batajnici, stigla je na adresu Opštine Zemun.

СТИГЛА ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА ЗА НОВИ ДОМ ЗДРАВЉА: Житељи Батајнице ускоро ће да добију нову амбуланту

GO ZEMUN

Ogranak zemunskog doma zdravlja zauzimaće oko 4.000 kvadrata u Ulici Jovana Brankovića i biće izgrađen na mestu sadašnjeg, neuslovnog zdravstevnog objekta koji će biti srušen u narednih nekoliko meseci.

Objekat će imati prizemlje i dva sprata, prilazne i unutrašnje saobraćajnice, parking za službena vozila i sve službe primarne zdravstvene zaštite za više desetina hiljada građana, koji su se do sada lečili u neuslovnoj, desetostruko manjoj ambulanti.

- Kao što smo pokrenuli inicijativu za izgradnju zdravstvene stanice u Batajnici i dobili građevinsku dozvolu, nastavićemo da podsećamo Ministarstvo za javna ulaganja da u što kraćem roku angažuje izvođače radova, a Ministarstvo zdravlja da obezbedi kadrove i opremu - kaže predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević, ističući da je ovaj objekat preko potreban žiteljima Batajnice.

Prema usvojenom projektu, planirano je da zdravstvena stanica ima apoteku, službu hitne pomoći, laboratoriju, rendgen, opštu medicinu, pedijatriju , internistu, fizikalnu terapiju, ginekologiju, ORL, očnog lekara i stomatologe, kao i palijativnu negu, i prateće prostorije. Vrednost investicije biće blizu 725 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!