NA VODOVOD PRIKLJUČUJU 1.800 KUĆA: Aleksandar Šapić obišao naselje Šangaj u Batajnici

S.V.

09. 11. 2023. u 15:47

NA NOVU vodovodnu mrežu u batajničkom naselju Šangaj biće priključeno oko 1.800 domaćinstava, a posao će biti gotov do kraja novembra.

НА ВОДОВОД ПРИКЉУЧУЈУ 1.800 КУЋА: Александар Шапић обишао насеље Шангај у Батајници

Foto: Grad Beograd

To je najavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić tokom obilaska naselja Šangaj na obodu Zemuna. On je podsetio da je i u februaru bio na ovoj lokaciji, te da je prvobitno bilo planirano da na mrežu bude priključeno oko hiljadu domaćinstava, ali da je taj broj udvostručen.

Prema njegovim rečima, završena je gradnja vodovodne mreže a preostalo je još stotinak metara, što bi trebalo da bude urađeno u narednih dvadesetak dana. Ukupna vrednost radova je 320 miliona dinara.

- U toku su radovi na priključenju domaćinstava na mrežu - kaže Šapić. - Veoma je važno da se poslovi završavaju u razumnim rokovima i da se radovi ne "otežu" jer to nema smisla.

On je dodao da se trenutno radi na još nekoliko projekata u ovom delu grada, od kojih je najvažnije novo groblje u Batajnici. Izrada tog projekta je pri kraju.

- To je inicirala Opština Zemun, ali postoje problemi sa lokacijskim uslovima. Ipak, novo groblje u Batajnici je neophodno i zbog toga nećemo odustati, bez obzira na administrativne ili druge probleme. Radovi na proširenju groblja u Ugrinovcima su počeli i očekujem da taj posao bude završen brzo.

Govoreći o ostalim projektima u Zemunu, Šapić je rekao da će se umesto raskrsnica sa semaforima, na potezu od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinom most graditi kružni tokovi, kako bi se ubrzao protok saobraćaja i oslobodilo "usko grlo".

- Na tom celom potezu stvaraju se ogromni čepovi zbog čega se sada rade projekti za kružne tokove - najavljuje on. - Saobraćajno rasterećenje tog poteza mnogo će značiti stanovnicima Zemuna i ljudima koji žive u naseljima na levoj obali Dunava, u Borči, Ovči i Krnjači. Opština Zemun i ovaj deo Novog Beograda najbolji su primer na kojem možemo da pokažemo kako kružni tokovi mogu kvalitetno da poboljšaju protok saobraćaja u našem gradu.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda očekuje da će ti radovi biti završeni sledeće godine i dodaje da u Evropi odavno postoji takav standard sa kružnim tokovima.

- To bi značajno ubrzalo saobraćaj u tom delu Zemuna, a posebno bi doprinelo Batajnici koja se nalazi na kraju puta, ali i svim okolnim naseljima. Ovako bismo dobili neki oblik obilaznice, gde bi bilo moguće direktno isključenje sa auto - puta, što bi značilo i bolju povezanost sa Novim Beogradom i Zemunom. Deonica od Kvantaša do Pupinovog mosta nije pretrano dugačka, ali je izuzetno frekventna jer tu prolazi mnogo ljudi, a izgradnja kružnih tokova sugrađanima će omogućiti kvalitetniji život - zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO: 

BRNABIĆ: U Srbiji vas u reformama sapliću oni koji su navodno za reforme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)