SAVREMENO U NASLEĐU: Izložba u Zavodu za zaštitu spomenika kulture

B.B.

19. 10. 2023. u 15:01

U SVEČANOJ sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, sutra u 14 časova biće otvorena izložba "Savremeno u nasleđu" – eksperimentalni modeli revitalizacije na primeru vile Mozer Milana Zlokovića, koja će trajati do 20. novembra.

САВРЕМЕНО У НАСЛЕЂУ: Изложба у Заводу за заштиту споменика културе

Foto: Beonifo

Ova postavka je rezultat višegodišnje uspešne  saradnje Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada i Arhitektonski fakultet u Beogradu na realizaciji projekata iz različitih oblasti zaštite i prezentacije nepokretnih kulturnih dobara.

Izložba prikazuje rezultate studijskog programa generacije 22/23. na master akademskim studijama „Unutrašnja arhitektura”.

Osnovni studentski zadatak bio je formulacija postupka za istraživanje postojećeg, nasleđenog materijala, kao i postupka za otkrivanje i identifikaciju sopstvenog razumevanja okruženja i osećanja pripadanja kulturnom i prostornom kontinuumu. Istraživani su tragovi nekadašnjih scenarija života i njima pripadajućih fragmenata prostora i programa kako bi se otkrile aktuelne potrebe. Ova mreža fragmenata izgradila je platformu za nove mogućnosti upotrebe prostora, posebno kada se kao zadatak postavi prevođenje programa iz sfere privatnog u sferu javnog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave