LIBIJCI BRUTALNO PRETUKLI FRIZERA Stanari voždovačkog naselja Stepa Stepanović protestovali posle napada u komšiluku

S.Vidačković

02. 10. 2023. u 11:05

ŽITELjI voždovačkog naselja Stepa Stepanović protestovali su juče ispred frizerskog salona u komšiluku, gde su u petak uveče petorica državljana Libije napala i povredila vlasnika lokala Dragana Đ. (26) i njegovog tri godine starijeg brata.

ЛИБИЈЦИ БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ ФРИЗЕРА Станари вождовачког насеља Степа Степановић протестовали после напада у комшилуку

Foto Instagram printscreen

Policija je iste noći uhapsila napadače iz ove afričke zemlje A. A. A. (22), J. Z. (21), A. A. N.(22), A.R. M. (21) i A. A. A. (23), a zabrinuti Voždovčani uputili su dopis ambasadoru Libije u Srbiji Mohamedu Galbunu sa molbom da ubuduće spreče ovakve nemile događaje u kojima učestvuju njegovi sunarodnici. Stanari Stepe kažu da u ovom naselju, već više godina, živi mnogo Libijaca.

- Oštro osuđujemo ove vandalske akcije i očekujemo da pravosudni organi Republike Srbije adekvatno kazne počinioce. Istorija naselja Stepa Stepanović je dokaz da su harmonični odnosi među različitim nacionalnostima potpuno ostvarivi. Ne želimo da pojedinačni incidenti naruše ove odnose i našu zajednicu - piše u mejlu koji je poslat ambasadoru Libije. - Smatramo da je od suštinskog značaja očuvati miran i skladan suživot sa svim stanovnicima naselja, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Zato želimo da vas zamolimo da, kao ambasador Libije, uložite napor kako biste sprečili slične nasilne akcije male grupe pojedinaca iz vaše zajednice.

Voždovčani se nadaju da će libijski zvaničnik svojim autoritetom i uticajem doprineti smirivanju tenzija i sprečavanju dalje eskalacije nemilih događaja.

Sumnja se da su uhapšeni Libijci u petak oko 21.00 čas u frizerskom salonu na Voždovcu posle kraće rasprave napali i tukli vlasnika Dragana i njegovog brata, a zatim pobegli. Povređena braća su prevezena u Urgentni centar, gde im je ukazana pomoć. Komšije su ispričale da su čule buku iz salona, te da je jedan od uhapšeni šrafcigrom povredio braću. Takođe, rekli su da Dragan poznaje svoje napadače, te da im je ranije rado pomagao i šišao ih, kada niko drugi nije hteo.

Pobegli kolima, policija bila brza

IAKO su odmah posle napada seli u automobil i pobegli, policija je brzo locirala Libijce i uhapsila ih.

- Drugo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je zadržavanje za petoricu uhapšenih stranih državljana, a juče su saslušani - saopšteno je iz tužilaštva.

- Dragan je uvek bio ljubazan prema njima. Ne znam zašto su se Libijci naljutili - kaže komšinica. - Jedni pričaju da je Dragan već imao mušteriju a da su oni ušli i zahtevali da ostavi posao i da šiša njih. Frizer to nije učinio, a ovi su ga napali. Drugi govore da je Dragan zatvarao salon kad su ovi naišli jer je bio kraj radnog vremena, ali napadači su hteli da uđu i budu usluženi, te je tu nastala svađa.

Salon je od petka uveče privremeno zatvoren, a očevici kažu da je oštećena i unutrašnjost lokala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)