DAN MLADIH NA KALEMEGDANU: Koncerti, radionice, pab kvizovi

B.B.

10. 08. 2023. u 11:47

PRVI "Belgrade Youth Fest" biće održan sutra i u subotu, 11. i 12. avgusta, na Donjem Kalemegdanu. Manifestaciju, povodom Međunarodnog dana mladih, organizuju Kancelarija za mlade Beograda i Udruženja "Srbija je ZED - Z World".

ДАН МЛАДИХ НА КАЛЕМЕГДАНУ: Концерти, радионице, паб квизови

Foto: Skupština grada


Koncerti počinju od 21 čas, a u petak nastupaju grupe Huricanne”, "Henny", Popov i Mahrina, dok je subota "rezervisana" za koncert Saša Kovačević održati koncert kojem će prethoditi nastup grupe "Youth stars". Program u okviru "Youth Village"-a počinje u 17 časova, a posetioce očekuje devet zona: Međugeneracijska, Kultura i tradicija, Sport, Zdravlje, Bezbednost, Mladi i turizam, kao i IT, Eko i "Čil i fan" zona.
Posetioci će imati priliku da učestvuju u radionici mozaika "Tik-tok" izazovu, društvenim igrama,pab kvizovima.  Predstaviće se i Muzej Nikole Tesle, Centar za kulturu "Vlada Divljan", Udruženje "Ove moje zlatne ruke" i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd.  
Učešće su najavili Crveni krst Stari grad, Studentska poliklinika, Studentski parlament u Beogradu, a u zoni Sporta Sportski savez Srbije, Sportski savez osoba s invaliditetom Beograd, Arena sport, a biće organizovani turniri u malom fudbalu, stonom tenisu i kriketu.  U zoni Bezbednost učestvuju Agencija za bezbednost saobraćaja, Kancelarija za borbu protiv droga, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Udruženje žrtava nasilja "Hajp". U IT zoni učestvuju Mobilna poslovnica Telekoma Srbije, Mašinski fakultet, Naučnotehnološki park, portal "Mladi Srbija", a u Eko-zoni su UNDP, DOCLOOP, Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, uz izložbe, aktivacije i edukacije. Deo Mladi i turizam predstaviće se Kancelarija za mlade Grada Beograda, Turistička organizacija Srbije, Udruženje za Ujedinjene nacije i nevladine organizacije.
Kompletan program je besplatan, kao i karte za koncerte koje se preuzimaju na sajtu https://youthapp.rs/, najavio je organizator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)