POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI SRPSKA PRESTONICA 2027! U potpunosti će se promeniti lice Srbije - pozavideće nam i svetske metropole (FOTO)

Novosti Onlajn

09. 08. 2023. u 13:04

PROJEKTI koje je najavio predsednik juče na konferenciji značajni su za svakog pojedinca u našoj zemlji. Velika ulaganja u razvojne projekte doprineće svim delovima naše zemlje, a naročito naše prestonice.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СРПСКА ПРЕСТОНИЦА 2027! У потпуности ће се променити лице Србије - позавидеће нам и светске метрополе (ФОТО)

Foto Novosti

Imajući u vidu da će naša zemlja biti domaćin Ekspa 2027, predsednik Vučić je juče izneo progresivne ideje i planove koji će "u potpunosti promeniti lice Srbije, ali i poboljšati kulturni i ekonomski život njenih građana".

Kako je predsednik već izjavio, Srbija će doživeti potpunu transformaciju i građani će imati čime da se ponose, jer će naša država biti prikazana u najboljem mogućem svetlu.

- Beograd nećete moći da prepoznate, biće jedan od najlepših gradova na svetu, ne samo u Evropi. Ovo će značiti ogroman skok za ekonomiju naše zemlje i doprineće snažnom rastu i zato je za nas važno da se borimo i radimo što više, svi zajedno, da budemo ujedinjeni i da predstavimo našu Srbiju na najbolji način i uveren sam da ćemo u tome uspeti - rekao je predsednik.

Planovi za Beograd

Autobuska stanica

Foto:

Kako je predsednik rekao, beogradska autobuska stanica će biti gotova do 2025. godine. 

Železnička stanica Novi Beograd

Foto: Novosti

Predsednik je najavio da će železnička stanica Novi Beograd biti gotova 2026. godine.

Zgrada Pošte

Predsednik Vučić je rekao da će biti rekonstruisana i stara železnička stanica i na tom mestu nalaziće se Korunovićeva zgrada pošte.

Foto Novosti

- Vratiće se stara Korunovićeva fasada. Sa realizacijom tog projekta krećemo odmah - izjavio je Vučić.

Pešački most na Savi

Foto Novosti

- Rekonstruisaće se stari Železniki most koji će postati novi pešački most. Predviđeno je da na novom pešačkom mostu budu restorani i sadržaj će uglavnom biti namenjen mlađoj populaciji - rekao je on.

Novi most na Savi

Foto Novosti

- Biće izgrađen novi, veličanstven most na Savi koji će biti nečujan. Stari most će imati upotrebnu vrednost i ideja je da spoji kraj Novog Beograda sa početkom Zemuna sa Velikim Ratnim ostrvom i biće prava atrakcija za Beograd.

Metro

Foto Novosti

- Što se tiče beogradskog metroa, uskoro kreću radovi na svakom koraku, a pre kraja 2028. godine biće otvorena prva linija metroa.

EKSPO

Foto Novosti

U okviru Sajamskog prostora, gde će sve države sveta imati priliku da se predstave, Srbija će imati paviljon koji će konstruisati domaće arhitekte na poziv predsednika Vučića, a gde će na najbolji nalji način biti predstavljena naša zemlja.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (75)