POGLEDAJTE - FASADA U ZEMUNU IZREŠETANA: Oluja ostavila haos u delovima Beograda (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2023. u 00:45

USLED nevremena koje je u subotu popodne zahvatilo Beograd pojedini objekti pretrpeli su veliku materijalnu ptetu.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ФАСАДА У ЗЕМУНУ ИЗРЕШЕТАНА: Олуја оставила хаос у деловима Београда (ВИДЕО)

Foto: N. Živanović

Pojedine fasade u Zemunu izgledaju kao da su tu upravo vođene borbe.

Prema najavi iz RHMZ ovo nije kraj olujnom vremenu. Srbiju očekuje novi talas oluja pošto se naša zemlja i dalje nalazi u crvenoj zoni.

U srpskoj prestonici danas je oko 14 sati došlo do početka oluje na široj teritoriji grada, a uži centar Beograda je oko 14:30 sati zahvaćen izuzetno jakom i razornom olujom praćenom obilnim padavinama, jakim vetrom i gradom, saopšteno je iz Sekretarija za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Kako se navodi, to je izazvalo niz problema na teritoriji grada, a pogođeni su objekti infrastrukture, pre svega veliki broj trafostanica distribucije, kao i trafostanica 35 kilovata, posebno teritorije Čukarice, Bežanijske kose i Novog Beograda.

Usled toga ugrožen je sistem vodosnabdevanja grada jer je jedan broj bunara ostao bez napajanja. To znači da su ugroženi potrošači na levoj obali Save, a posebno sugrađani koji žive u višespratnicama.

Na Starom novosadskom putu došlo je do pada krova tako da je u saradnji Sektora za vanredne situacije i MUP-a preusmeren saobraćaj dok ekipe rade na otklanjanju problema, ističe se u saopštenju.

Veliki problem bio je i prilikom pada dela krovne konstrukcije i fasade u Ulici Milana Uzelca.

Za sada je obim padavina u pojedinim delovima grada više od 50 litara za manje od sat vremena, a očekuje se da oluja potraje, po najvama RHMZ-a, do kasnih večernjih sati, kao i sutra ali u smanjenom obimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)