RADOVI U KOSOVSKOJ TRAJAĆE POLA GODINE: Započeta rekonstrukcija vodovodne mreže, u planu zatvaranje saobraćaja

Š.Marović

28. 07. 2023. u 20:50

U KOSOVSKOJ ulici narednih 180 dana trajaće kompletna zamena vodovodne mreže, pa će tako ova saobraćajnica u srcu prestonice biti selektivno zatvarana za saobraćaj. Uređenje se radi u dužini od 560 metara.

РАДОВИ У КОСОВСКОЈ ТРАЈАЋЕ ПОЛА ГОДИНЕ: Започета реконструкција водоводне мреже, у плану затварање саобраћаја

Foto: N.Skenderija

Reporteri "Novosti" juče su na terenu zatekli nekoliko radnika javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" koji su obeležavali mesta gde će se ugrađivati nove cevi, koje su takođe u manjem broju donete na gradilište.

- Posao će se obavljati u nekoliko faza, a početak je kod Osnovne škole "Drinka Pavlović", kako bi ona do septembra, odnosno početka školske godine bila u funkciji - rekli su nam majstori koje smo juče zatekli. - Trenutno se obeležava trasa kroz koju prolaze stare vodovodne cevi, a one se nalaze ispod kolovoza. Ovde se dugo nije menjala mreža, tako da je zamena bila naophodna.

Za saobraćaj je sada zatvoren potez od Kondine do Vlajkovićeve ulice, a na tom delu neće biti parkiranja dok se radovi ne završe. Građani će do sutra morati da odvezu svoje četvorotočkaše, kako ne bi "Parking servis" to morao da uradi.

- Iako je rok za rekonstrukciju 180 dana, sigurni smo da će posao biti završen i ranije - kažu radnici. - Postavljena je adekvatna saobraćajna signalizacija, koja vozače upozorava o radovima. Posao će se obavljati svakodnevno, a radnici će stalno biti na terenu. Očekuje se da ovaj novi sistem znatno poboljša dotok vode do domaćinstava.

Novi kabl kroz Vlajkovićevu

POSLEDNjIH nekoliko nedelja odvijaju se radovi u Vlajkovićevoj ulici, gde se ugrađuje strujni kabl jačine čak 35 kilovolti. Radici su trenutno u donjem delu saobraćajnice u cetru grada, pa bi se uskoro mogao očekivati završetak ovog posla. Provlačenje instalacija odvija se na trotoaru, gde su skinute kocke. Ipak, za ešake je slobodan deo pešačke staze uz stambene objekte. Na gornjem delu Vlajkovićeve, na uglu sa Kosovskom ulicom kabl je provučen, majstori su zatvorili i iskopani kanal, a potrebno je još samo vratiti kocke na mesto. Deo trotoara gde s eizvode radovi zatvoren je trakom, a nisu ugrožena ni parking mesta.

I dalje ostaje nepoznato da li će posle radova kompletna ulica biti presvučena novim asfaltom ili će samo biti popunjeni kanali na kojima se bude kopalo.

Rešena i kanalizacija

U Kosovskoj ulici je tokom 2016. godine saniran deo kanalizacione mreže, u delu od Vlajkovićeve do Palmotićeve ulice. Tada je obavljeno interventno snimanje i ispiranje kanalizacione mreže i sanacija defekta u ovoj ulcii, a zbog tih radova neophodno je bilo da se Kosovska potpuno zatvori za saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)