Bunari čekaju analize Mladenovački Štab za vanredne situacije reagovao posle poplava u opštini

S.V.

17. 07. 2023. u 22:00

USLED velike količine padavina i izlivanja reke Lug na teritoriji opštine Mladenovac, poplavljeno je nekoliko stambenih objekata i poljoprivredna zemljišta u mesnim zajednicama Jagnjilo i Rabrovac. Kako je saopšteno iz ove lokalne samouprave, pretila je opasnost da bude poplavljeno vodoizvorište Kovačevac-Jagnjilo, na kojem se nalaze četiri bunara koja obezbeđuju jednu četvrinu vode potrebne za gradski vodovod.

Бунари чекају анализе Младеновачки Штаб за ванредне ситуације реаговао после поплава у општини

GO MLADENOVAC

 

Ekipe JKP "Mladenovac" dobile su nalog od Štaba za vanredne situacije da isključe bunare na ovom izvorištu pre nailaska poplavnog talasa, čime je sprečeno kontaminiranje cele vodovodne mreže.

- Opština Mladenovac uvela je vanrednu situaciju na ovom delu teritorije - kažu iz ove lokalne samouprave. - Ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja obišle su vodoizvorište Kovačevac-Jagnjilo i naložile da se preventivno odradi ispiranje bunara i tretiranje dezificijensima bunara i bunarskog postrojenja kako bi zaštitili ceo vodovodni sistem od kontaminacije bakterijama.

Rezultat analiza očekuje se danas, a bunari neće biti pušteni u rad dok rezultate ne odobri GZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)