VOŽNJA KATAMARANOM: Nova turistička atrakcija u obrenovačkom Zabranu

B.B.

18. 07. 2023. u 09:00

OBRENOVAC je dobio novu turističku atrakciju - vožnju katamaranom Savom i Kolubarom.

ВОЖЊА КАТАМАРАНОМ: Нова туристичка атракција у обреновачком Забрану

Foto:Opština Obrenovac

"Red vožnje" je dva puta nedeljno - sredom i subotom, a okvirno vreme trajanja "putovanja" će biti 40 minuta. Od sledeće sedmice, pa do kraja jula trajaće promotivni period tokom kojeg će vožnja katamaranom biti besplatna.

Zabran predstavlja idealno mesto tokom letnjih meseci za beg od gradske vreve i buke, pa će od ovog leta imati i novu atrakciju u svojoj ponudi.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da turizam u opštini Obrenovac treba da ima nove sadržaje.

- Ovakav vid turističkog sadržaja pružaće našim sugrađanima i ljudima iz okoline mogućnost da plove rekom Savom i rekom Kolubarom kada to uslovi budu dozvoljavali - kaže Miloš Stanojević, predsednik opštine Obrenovac. - Upravo ovo plovilo je začetak jednog novog vida turizma u Obrenovcu, kako bi dodatno privlačili ljude da dođu ovde u Zabran i da vide šta znači izlazak Obrenovca na reke. Naš zadatak je da kapacitete koje imamo dodatno razvijemo i promovišemo, ne bi li turizam u Obrenovcu doživeo novi razvoj.

Foto:Opština Obrenovac

 


Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine je rekao da su sve procedure i provere ispoštovane i da sezona vožnje katamaranom može da počne.

- Katamaran će saobraćati sredom i subotom od 12 do 19 časova - poručio je Andrć. - Isključivo ćemo ići na rezervaciju vožnji u Javnom preduzeću za zaštitu životne sredine. Na sajtu će biti broj, a građani će dobiti jasna upustva kako mogu to učiniti. U zavisnosti od interesovanja mi ćemo našu uslugu i proširivati - poručio je Andrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon