ODBORNICI O REBALANSU BUDŽETA I GSP Bogat dnevni red na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Beograda

S.V.

19. 06. 2023. u 18:00

U ODNOSU na budžet koji smo usvojili u decembru prošle godine, on je rebalansom uvećan za 2,4 odsto, tako da imamo veće prihode. Trudili smo se da imamo izbalansiran budžet gde će biti jednakost između investicija i socijalnih davanja koje pretonica pruža sugrađanima. To kaže predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i dodaje da će rebalans beogradskog budžeta biti najvažnija tačka dnevnog reda na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta.

ОДБОРНИЦИ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА И ГСП Богат дневни ред на сутрашњој седници Скупштине Града Београда

Foto: M. Anđela

Nikodijević podseća da će od 1.septembra biti besplatni vrtići za svu beogradsku decu, a da će osnovci i srednjoškolci koji žive na teritoriji prestonice dobiti udžbenike od Grada.

- Uvodimo još neke dodatne usluge koje će biti besplatne, posebno deci predškolskog uzrasta, to će se saznati na samoj sednici - ističe Nikodijević. - Mislim da zaista imamo dobrih tema za razgovor na sednici. Jedna od tema koje su uvek aktuelne je javni prevoz. Beogradska vlast želi da donese odluku kojom će se u narednim godinama unaprediti kvalitet usluge javnog prevoza tako što će do septembra 2025 biti iz upotrebe biti izbačeni autobusi stariji od 10 godina.

Kako je objasnio, predloženo je uređivanje starosne granice autobusa koji učestvuju u linijskom prevozu putnika, računajući od datuma prve registracije, i to tako da, počev od 1. januara 2024. godine, ta vozila ne smeju biti starija od 20 godina.

- Od 1. septembra iste godine, vozila kojima se obavlja javni prevoz, neće smeti da budu stariji od 15 godina, a od 1. septembra 2025. godine, gradski autobusi neće smeti da budu stariji od 10 godina. Tom odlukom je definisano da u letnjem periodu, od 1.jula do 31.avgusta, svi autobusi moraju imati ugrađen sistem za rashlađivanje - pojasnio je predsednik gradskog parlamenta.

U ovom trenutku, JKP GSP "Beograd" u svom voznom parku poseduje ukupno 384 vozila koja su starija od 10 godina, od čega je 247 vozila staro između 10 i 15 godina, dok je 137 vozila starije od 15 godina (od kojih je 57 vozila starije ili ima20 godina).

Nikodijević navodi da, uz sve to, imamo i nastavak investicija koje su započete u Beogradu.

- Očekuje nas završetak Bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u delovima grada gde ona nedostaje, dosta urbanističkih planova. Imaćemosednicu sa obimnim dnevnim redom, ali u kojoj ima dosta dobrih stvari za Beograđane - zaključio je Nikodijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu