KVIZ "ŠTA ZNAŠ O CRVENOM KRSTU I DAVALAŠTVU KRVI": GO Vračar i Crveni krst organizovali tradicionalno takmičenje za osnovce

T.N.

24. 05. 2023. u 05:00

GRADSKA opština Vračar u saradnji sa Crvenim krstom "Vračar", organizovala kviz "Šta znaš o Crvenom krstu i davalaštvu krvi" za učenike četvrtog razreda osnovnih škola sa ove beogradske opštine.

КВИЗ ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ И ДАВАЛАШТВУ КРВИ: ГО Врачар и Црвени крст организовали традиционално такмичење за основце

GO Vračar

Cilj ovog takmičenja je da deca nauče osnovne stvari o istoriji i organizaciji Crvenog krsta i značaju davanja krvi. - Kviz je zamišljen kao zabavna aktivnost koja okuplja takmičare koji svoje znanje treba da pokažu kroz različite testove i igre, poput slaganja što duže reči od ponuđenih slova, asocijacija i drugih zanimljivih igara, razvijajući timski duh i saradnju između učesnika - navodi se u saopštenju.

Prisutne su pred početak takmičenja pozdravili član Veća zadužen za obrazovanje Gradske opštine Vračar i predsednik Crvenog krsta "Vračar" Dragan Lukić i sekretar Crvenog krsta "Vračar" Marko Lučić.

Na ovogodišnjem takmičenju najviše znanja pokazao je tim Osnovne škole "Jovan Miodragović", dok su drugo i treće mesto zauzeli timovi osnovnih škola "Siniša Nikolajević" i "Svetozar Marković". Finale kviza zakazano je za 30. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati