LUBENICE IZ GRČKE 180 DINARA: Pijačne tezge sve punije sezonskim voćem, domaćeg i stranog porekla

T.N.

20. 05. 2023. u 12:00

JEDNA tezga na Zemunskoj pijaci juče je bila prava atrakcija, kako za posetioce tako i za nakupce.

ЛУБЕНИЦЕ ИЗ ГРЧКЕ 180 ДИНАРА: Пијачне тезге све пуније сезонским воћем, домаћег и страног порекла

FOTO: Privatna arhiva

Naime, pojavile su se prve lubenice koje su stigle pravo iz Grče. Nakupci kažu, da su slatke i sočne iako su tek pristigle. Kilogram ovog voća iznosti 180 dinara.

Najviše se kupovalo sezonsko voće, crvene boje. Iako tek treba da stignu u većim količinama, Beograđani su juče na centralnoj tezgi u Zemunu mogli da pazare sveže domaće trešnje. Za kilogram ovog voća potrebno je izdvojiti 500 dinara. Miris svežih jagoda širio se juče Zemunskom pijacom, a nakupci tvrde da su slađe i od prve ljubavi, a za kilogram zdrave poslastice potrebno je izdvojiti u proseku od 250 do 350 dinara.

Zemunska pijaca nudi raznovrsnu ponudu sezonskog povrća, a sugrađani koji su se odlučili da kupuju sveže namernice na ovoj pijaci, najviše su tražili mlade krompiriće. Na svakoj tezgi bila je raznovrsna ponuda ovog povrća, čija cena se kreće u proseku od 200 do 400 dinara.

Tražio se i svež crveni paradajz, a različite sorte kao što su jabučar, šljivar, volovsko srce, čeri paradajz i mnoge druge vrste bile su u ponudi na pijaci u centru Zemuna. Za kilogram ovog povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 200 do 500 dinara. Velika je ponuda i krastavaca čija cena ide i do 300 dinara po kilogramu.

Veza zelene salate kreće se u proseku od 50 do 80 dinara, dok je za vezu mladog luka potrebno od 60 do 80 dinara. Tražile su se i sveže rotkivice čija cena ide i do 70 dinara, dok je za kupus potrebno izdvojiti i do 120 dinara. Svež spanać i tikvice na ovoj pijaci imaju istu cenu kao i kupus, pa je tako i za ovo povrće potrebno izdvojiti 120 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu