NOVO "RUHO" ZA 120 DANA: Počinje poslednja faza sređivanja gradskog parka u Pančevu

B.B.

05. 05. 2023. u 13:01

POSLEDNjA faza rekonstrukcije gradskog parka u Pančevu - popločavanje 2.700 kvadrata vibro-presovanim pločama u delu od Narodnog muzeja ka ulici Dimitrija Tucovića, počeće 8. maja. Planirano je da budu završeni za 120 kalendarskih dana, a ukupna vrednost radova je oko 263 miliona dinara.

НОВО РУХО ЗА 120 ДАНА: Почиње последња фаза сређивања градског парка у Панчеву

Foto: Zoran Jovanović

Prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, počeće izgradnja kišne kanalizacije iz centralnog dela parka i uklanjanje postojećih betonskih elemenata, odnosno ploča od muzeja prema Ulici Dimitrija Tucovića. U toku su pripremni radovi i ograđivanje dela gradilišta i zaštita dečjih igrališta.

- Radove smo počeli još 2015. godine, kada je urađeno popločavanje platoa ispred gradske uprave - navela je Vitman. - U to vreme,  kada još uvek nismo imali ni jednog stranog investitora bilo nam je jako važno da naš grad predstavimo u što boljem svetlu i da uredimo centralno gradsko jezgro imajući u vidu da svi posetioci Pančeva dolaze baš na ovo mesto.

Takođe, kompletno su rekonstruisane i izvedeni su radovi i na podzemnim instalacijama u Njegoševoj, Ulici Vojvode Živojina Mišića, Masarikovoj i na trgu Kralja Petra, a postavljena su i dva nova dečja igrališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)