KUDA VODI RIZIČNO PONAŠANJE: Maturanti gosti Opštine Voždovac

N. Z.

30. 04. 2023. u 08:23

U OPŠTINI Voždovac održano je druženje sa predstavnicima maturanata osnovnih i srednjih škola. Razlog okupljanja je preventivna edukacija mladih o mogućim rizičnim ponašanjima, jer u tom dobu pojedini adolescenti pokazuju želju za dokazivanjem, pa prihvataju modele ponašanja koji nisu odgovarajući za njihov zdravstveni i psihofizički razvoj. Mali i veliki maturanti upućeni su u štetnost konzumiranja supstanci koje izazivaju bolesti zavisnosti.

КУДА ВОДИ РИЗИЧНО ПОНАШАЊЕ: Матуранти гости Општине Вождовац

Foto GO Voždovac

Skup kojem su prisustvovali direktori škola, otvorila je članica Veća Opštine za školstvo Bojana Jakšić. Prisutnima se obratio Nenad Todorović, rukovodilac aktiva direktora srednjih škola na Voždovcu. Edukaciju su održali predstavnici Uprave saobraćajne policije za Grad Beograd, Policijske stanice Voždovac kao i Dom zdaravlja „Voždovac“.

Dejan Zastavniković oficir za bezbednost matura iz Policijske stanice Voždovac, predočio je prisutnima kakve sve opasnosti vrebaju prilikom neformalnih proslava mature u školskim dvorištima. Od prekomerne upotrebe alkohola i opijata, paljenja pirotehničkih sredstava do nošenja oružja. Doktorka Ana Jeremić iz DZ Voždovac” je uputila maturante u štetnost konzumiranja droge, alkohola i cigareta, kao i savete o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti koji su značajni za psihofizički razvoj.

Predstavnici Uprave saobraćajne policije Milan Miletić, Darko Vuković i Nataša Bojović su stavili akcenat na nivo pažnje i odgovornosti u saobraćaju, bilo da učestvuju kao pešaci ili vozači.

Savete i smernice o planovima i mogućnostima za budućnost maturantima je prenela predstavnica Kancelarije za mlade Jana Vujić. Na kraju edukacije organizovan je kviz na temu saobraćajnih pravila, a pobednici su osvojili besplatne karte za bazen od SC „Voždovac“ koje im je uručio direktor Centra Marko Rubežanović.

Svi maturanti su dobili na poklon majicu sa grbom Opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)