RADNO VREME ZA VASKRS: Detaljan spisak - proverite kako će raditi trgovine i pijace u Beogradu

Tanjug

13. 04. 2023. u 09:21

ZA vreme vaskršnjih praznika od 14. do 17. aprila u Beogradu primenjivaće se poseban red vožnje, a trgovine, pijace i drugi javni objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.

РАДНО ВРЕМЕ ЗА ВАСКРС: Детаљан списак - проверите како ће радити трговине и пијаце у Београду

Foto D. Milovanović

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U petak, 14. aprila, primenjivaće se red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju, precizirano je iz ovog sekretarijata.

U periodu od 14. do 17. aprila parkiranje u zoniranim delovima Beograda biće besplatno, a biće izmenjeno i radno vreme mnogih prodavnica, tržnih centara, pošta.

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace", u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, saopštavaju "Beogradske pijace".

Na dan Vaskrsa, 16. aprila, neće raditi zelene pijace, osim pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi skraćeno, od 6 do 14 časova.

Kada su u pitanju pijace "OTC" - Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće uobičajeno, od 8 do 16 časova, dok će na Vaskrs, 16. aprila i u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci "Zemun", na Vaskrs, u nedelju 16. aprila, radiće 24 časa, dok će parking na pijaci "Dušanovac" raditi od 7 do 15 časova.

Benzinske stanice u vreme navedenih praznika radiće 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Kako se navodi, 14. aprila, na Veliki petak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Vaskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju.

U dane vaskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)