IZGOREO U SVOM DOMU: Detalji požara koji je juče ujutru zahvatio kuću u Glogonjskom ritu

A. Z. K.

13. 03. 2023. u 08:05

U PALILULSKOM naselju Glogonjski rit juče ujutru izbio je požar u kući. Unutra je pronađeno ugljenisano telo muškarca G. S. (53), koji je tu živeo. Požar je gasilo 14 vatrogasaca sa tri vozila, a posao im je otežavala velika količina đubreta koju je vlasnik sakupljao.

ИЗГОРЕО У СВОМ ДОМУ: Детаљи пожара који је јуче ујутру захватио кућу у Глогоњском риту

Foto Tanjug

Vatrena stihija zahvatila je kuću u Glogonjskom ritu oko 6.40, a prvo su u pomoć pritekle komšije. Prema rečima očevidaca, oni su osetili dim i odmah su pozvali vatrogasce.

- Prvo smo lupali na vrata u nameri da komšiju obavestimo da kuća gori - ispričali su susedi nastradalog muškarca. - Onda smo polomili staklo i počeli sami da gasimo požar. Provalili unutra kako bi ga izvukli napolje, ali smo videli njegovo telo pored grejalice. On je, inače, živeo sam i bio je miran čovek, ali se ni sa kim nije družio i niko od nas nije imao neku bližu komunikaciju sa njim.

Prema rečima komšija, G. S. (53) je često sa sobom donosio stare stvari i plastiku, a njegov dom bio je ispunjen đubretom. Nije poznato šta je razlog požara, ali daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti ove tragedije.

Nažalost, nije retkost da u prestoničkim stanovima i kućama, čiji vlasnici sakupljaju stare stvari i otpad dođe i do požara. Na ovaj način najveća opasnost preti upravo onima koji su svoje domove pretvorili u smetlište.

Početkom prošle godine u Bulevaru Arsenija Čarnojevića vatrogasci su morali da se probijaju kroz smeće kako bi došli do muškarca (67) koji je živeo u stanu. Nažalost, on je zadobio opekotine i dan kasnije je preminuo u bolnici. Krajem januara 2022. godine vatrena stihija zahvatila je stan u Ulici dr Ivana Ribara u kom je živeo muškarac (77). I njegov dom bio je ispunjen đubretom. Često komšije u nadi da pomognu sebi, kao i vlasnicima prijavljuju "skupljače" nadležnima. Međutim, praksa pokazuje da se ovakve situacije teško rešavaju.

GORELA I KUĆA U KIROVLjEVOJ

PRE godinu dana, u Kirovljevoj ulici plamen je zahvatio kuću žene koja je takođe sakupljala otpad. U nameri da skuva kafu na rešou, koji radi na plin, izgubila je kontrolu i vatra je vrlo brzo zahvatila njen dom. Iako su vatrogasci brzo lokalizovali požar, morali su da nastave da dežuraju zbog velike količine đubreta koja se nalazila u kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati