PROTEST ZAPOSLENIH U VRTIĆIMA: Traže dijalog sa nadležnima u gradu

B.B.

08. 03. 2023. u 17:44

ZAPOSLENI u predškolskim ustanovama protestvovali su danas nezadovoljni uslovima rada, neproduktivnim socijalnim dijalogom, neorganizovanjem lekarskih pregleda, nenabavkom radne obuće i odeće i neisplaćenoj solidarnoj pomoći.

ПРОТЕСТ ЗАПОСЛЕНИХ У ВРТИЋИМА: Траже дијалог са надлежнима у граду

Foto: I. Marinković

Obraćajući se okupljenima na Trgu Nikole Pašića, predsednica beogradskog odbora Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Vesna Janjić poručila je da su se danas okupili da bi objasnili gradskoj vlasti zbog čega ne mogu da funkcionišu. Ona je podsetila da su zaposleni u vrtićima bili prvi koji su posle dva meseca karantina zbog pandemije korona virusa stavili maske na lice da Beograd ne bi stao.

- Mi smo danas u situaciji da treba da dokažemo kad smo dobili solidarnu pomoć - rekla je Janjić. - To je socijalna pomoć, mi je dobijamo jer smo socijalni slučajevi. Od pre tri godine zaposleni sa sedmim stepenom stručnosti imaju platu manju od beogradskog proseka što se nikad nije desilo. Na minimalcu je trećina zaposlenih.

Sa Trga Nikole Pašića prošetali su se do Skupštine grada, gde su se obratili gradonačelniku Aleksandru Šapiću i simbolično otvorili kišobrane da bi se, kako su naveli, "zaštitili od obećanja koja pljušte". Kao osnovni problem naveli su neodtatka komunikacije sa prvim čovekom prestonice.

- Više puta smo vam slali dopise, na koje nismo dobili odgovore. Dva puta smo pozvani u Skupštini, gde su nas sačekali Nenad Radić i Borko Milosavljević. Ljudi koji su bili ljubazni prema nama, ali nisu mogli da nam daju odgovore - obratili s se gradonačelniku. - Vas nismo videli nijednom što nije bila praksa sa prethodnim gradonačelnicima.

Na Trgu je, prema proceni organizatora, okupljeno od 1.200 do 1. 500 članova sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO NAJVEĆU TAJNU NATO OPOZICIJE: Očigledno je da se vodi borba za prevlast