NA PROSTORU TOPČIDERSKOG PARKA NA SAVSKOM VENCU: Otvoren prvi eko-park

Милица Шкорић
Milica Škorić

27. 02. 2023. u 19:32

OPŠTINA Savski venac dobila je prvi dečji eko-park, koji je u prethodnom periodu izgrađen na prostoru Topčiderskog parka.

НА ПРОСТОРУ ТОПЧИДЕРСКОГ ПАРКА НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Отворен први еко-парк

Beoinfo

U okviru projekta obnovljene su i pristupne staze na ovom delu, a prilikom izvođenja radova posebno se vodilo računa o tome da se sačuva i ne ošteti postojeće zelenilo.

Na teritoriji Savskog venaca u proteklih sedam godina izgrađeno je ili obnovljeno blizu 20 dečjih igrališta i sportskih terena, kao potvrda da su potrebe najmlađih prioritet ove lokalne smaouprave.

- Park je izgrađen od prirodnih materijala i po ekološkim standardima - rekao je predsednik opštine Miloš Vidović, koji je juče obišao ovaj prostor. - Zahvaljujem Ministarstvu zaštite životne sredine zato što je pomoglo izgradnju eko-parka, koji će puno značiti građanima. Ovaj inovativni ekološki projekat učiniće da najmlađi posetioci Topčiderskog parka uživaju u sportsko-zabavnom kutku, koji je opremljen bezbednim rekreativnim sadržajem za mališane. U pitanju je prostorna celina savršenog ambijenta za sve koji žele da uživaju u prirodi, zelenilu, čistom vazduhu, relaksaciji i zabavi.

Vidović je rekao da opština život i odrastanje dece želi da učini što kvalitetnijim i da im se obezbede najbolji uslovi. U skladu sa tim se usmeravaju ulaganja u uređenje igrališta, zelenih površina i parkovskih oaza, a u fokusu će biti i projekti usmereni na zaštitu životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri