DOBRINKA IZ STANA ISELJENA PRE 13 GODINA: Jurili je zbog "duga" od 750.000 dinara, a sada se situacija rešava

A. Z. K.

14. 02. 2023. u 09:39

OPŠTINA Palilula i JKP "Infostan tehnologije" preuzeće dug Dobrinke Ilić (70)! Ona je pre 13 godina iseljena iz stana koji se nalazi u ovoj beogradskoj opštini, ali su računi za komunalije nastavili da stižu na njeno ime, pa je ona imala dug od 750.000 dinara.

ДОБРИНКА ИЗ СТАНА ИСЕЉЕНА ПРЕ 13 ГОДИНА: Јурили је због дуга од 750.000 динара, а сада се ситуација решава

Foto: R.K.

Opština je početkom meseca pokrenula rešavanja ovog problema, a pre par dana nadležni su se sastali sa Dobrinkom i predstavnicima ZA "Krov nad glavom", koji su prvi ukazali na ovaj problem.

- Čelnici opštine delom su prihvatili odgovornost za to što Dobrinka godinama nije mogla da se odjavi sa stare adrese, a to je bio razlog što je ona godinama plaćala račune za infostan koje nije napravila - navodi se u saopštenju "Krova nad glavom". - Na sastanku je predloženo da JKP "Inofstan tehnologije" napravi reprogram duga, koji će opština platiti, što je prihvaćeno. U opštini su obećali da će narednih dana organizovati sastanak i sa pravobraniocem, kako bi bio rešen i problem duga za sudske troškove. Dobrinka je platila dobar deo duga za sudske troškove, ali se kamate gomilaju.

U GO Palilula za "Novosti" su potvrdili da su organizovali sastanak, i da su se potrudili da "ekspeditivno i u što kraćem roku reše Dobrinkin problem".

Kako su rekli u ZA "Krov nad glavom", nadaju se da će se i druge lokalne samouprave ugledati na opštinu Palilula i da će se odgovornije ponašati prema građanima koji jedva preživljavaju pod teretom nerazumnih i nelegitimnih dugova.

Da podsetimo, Beograđanka Dobrinka Ilić (70) iseljena je iz stana na Paliluli 2010. godine, a on je potom prešao u vlasništvo opštine. Opština nije plaćala račune, a nameti su se gomilali Dobrinki. Bezuspešno je pokušavala da obavesti nadležen da stan nije u njenom vlasništvu. Na ime duga od 750.000 dinara, skidano joj je 50 odsto penzije, koja iznosi samo 13.000 dinara.

NISU UPLAĆIVANI DOPRINOSI

DOBRINKA Ilić prima penziju od 13.000 dinara, a polovina ovog novca odlazila je na podmirivanje duga. Tokom devedesetih godina, preduzeće u kom je radila nije uplaćivalo doprinose.

- Firma je otišla u stečaj, a kad je u stečajnom postupku trebalo naplatiti Dobrinkine pošteno zarađene pare, država je bila nesposobna, zbog čega Dobrinka danas prima minimalnu penziju - navodi se u saopštenju ZA "Krov nad glavom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna