SAVSKI VENAC OBEZBEDIO NOVAC: Zna se ko dobija do 140.000 dinara za nove prozore i vrata

Z. M.

11. 02. 2023. u 10:45

Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović potpisao je ugovore o sufinansiranju zamene dotrajale stolarije sa vlasnicima domaćinstava na teritoriji ove lokalne sampuprave koji su ispunili uslove javnog konkursa o unapređenju energetske efikasnosti, saopšteno je iz ove opštine.

САВСКИ ВЕНАЦ ОБЕЗБЕДИО НОВАЦ: Зна се ко добија до 140.000 динара за нове прозоре и врата

Foto M. Anđela

Vidović je poručio da je ovo prvi put da se na Savskom vencu realizuje projekat koji je Opština započela u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u cilju unapređenja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Opština Savski venac krajem prošle godine raspisala je javni konkurs na osnovu kog vlasnici stanova i kuća koji su uspešno prošli na konkursu, sada mogu da zamene spoljne prozore, vrata i druge transparentne elemente.

Prema projektu, sufinansiranje mera odnosi se na 50 odsto ukupne vrednosti radova, a maksimalno do 140.000 dinara ukupne vrednosti radova.

– Naš cilj je da pomognemo građanima i domaćinstvima u smanjenju potrošnje električne i toplotne energije. Ovo je značajan projekat i veoma važan korak za lokalnu samoupravu, državu, ali je i direktna korist i ušteda za građane. To će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, kao i računi krajnjih korisnika. Realizacijom ovog projekta uštedeće se toplotna energija što predstavlja ogromnu uštedu u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu – rekao je Miloš Vidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri