TRADICIJA KOJA DECI VRAĆA OSMEH NA LICE: Ulica otvorenog srca i ove godine u Beogradu (FOTO/VIDEO)

Š.Marović

01. 01. 2023. u 13:27

ULICA otvorenog srca, jedna od najlepsih manifestacija u prestonici posvećena deci, tradicionalno se održava prvog dana Nove godine u Svetogorskoj ulici.

ТРАДИЦИЈА КОЈА ДЕЦИ ВРАЋА ОСМЕХ НА ЛИЦЕ: Улица отвореног срца и ове године у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Milovanović

Takođe, događaj će biti obeležen i u ostalim gradskim opštinama. 

Kao i ranijijih godina, manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi" koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će "Ulica otvorenog srca" biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.

Foto: D.Milovanović

Na događaju je duž Svetogorske ulice prisutan veliki broj mališana koji sa roditeljima tradicionalno obeležavaju događaj. Prisutni su brojni štandovi koji nude slatkiše, balone, domaće proizvode.

Foto: D.Milovanović

Posetioce je sa pjacete ispred pozorišta Atelje 212 pozdravio direktor Turističke organizacije Miodrag Popović.

- Ono što je najlepše je pred vama - rekao je direktor TOB Miodrag Popovic.

- Najlepše u Novogodišnjoj noći je bilo najbolje što čekamo. Ovo je jedini praznik ove vrste u svetu, ulica crvenih noseva. Jedini grad koji posle dočeka dođu ovde i druže se. Ovde su pored dece najvažniji njihovi roditelji. Srećna nova godina i Ulica otvorenog srca je otvorena.

Posle je usledio vatromet kojim je otpočet bogat program ovogodišnje Ulice otvorenog srca, na kom će, između ostalih, nastupiti Dečiji hor „Čarolija" i Leontina Vukomanović, Orkestar „Otvoreno srce", vokalna radionica „Bistrik", „Muzički čarobnjaci".

Foto: D.Milovanović

Veliki broj prisutnih sugrađana očekuje bogat program. Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta „Atelje 212", kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SREDOZEMNO MORE U EGIPTU NA KAKVO NISTE NAVIKLI! 8 , 11 ili 12 dana već od 639€ All Inclusive