KOŠAVA OBARALA BANDERE: Vetar koji je duvao čitava 24 sata zadao glavobolje žiteljima prestonice

A. V. V.

24. 11. 2022. u 09:11

KOŠAVA koja je u utorak preko dana i noći duvala bez prestanka zadala je glavobolje žiteljima glavnog grada. Olujni vetar nije Beograđanima samo kvario frizure i lomio kišobrane već su pojedini ostali bez struje, a neki su na posao juče ujutru morali autobusom jer su stabla padala na automobile na više lokacija u prestonici.

КОШАВА ОБАРАЛА БАНДЕРЕ: Ветар који је дувао читава 24 сата задао главобоље житељима престонице

Foto Instagram/192.rs

Prema podacima JKP "Zelenilo-Beograd", njihove ekipe su najviše bile uposlene na teritoriji dve opštine - na Čukarici i Voždovcu.

- Operativni tim za hitne intervencije JKP "Zelenilo-Beograd" usled jakog vetra koji je duvao, intervenisao je na 15 lokacija na sanaciji preloma grana ili stabla - navode za "Novosti" u ovom preduzeću.

- Intervencije su završene na svim lokacijama, od utorka u 15 časova, do juče u 6 časova uz upotrebu neophodne mehanizacije. Na devet lokacija, uglavnom sa neuređenih površina ili onih koje nisu u sistemu održavanja našeg preduzeća, bilo je materijalne štete u vidu pada stabla ili grane na automobil.

Olujni vetar je najviše štete naneo žiteljima Ohridske ulice u Zemunu, gde je oborio dve bandere i ostavio ih bez struje! Stanari su odmah obavestili nadležne. Ulica je zbog stubova koji su pali bila blokirana. Stabla su padala u Žarkovu, gde je na ogradu OŠ "Đorđe Krstić" palo veliko drvo, koje je vetar iščupao iz korena, a grane su se rasule preko parkiranog automobila. Pukom srećom u oba incidenta niko nije bio povređen. Vetar je obarao stabla i u susednom Pančevu, gde su grane pale na dva parkirana automobila.

Oborena stabla su načinila materijalnu štetu, Foto Instagram/192.rs

Štetu na automobilima ili telesnih povreda usled pada stabla ili grane građani mogu nadoknaditi uz pomoć "Zelenila", ali samo ukoliko je uzrok štete stablo u redovnom održavanju ovog preduzeća.

- Neophodno je da građani pozovu JKP "Zelenilo-Beograd" na broj telefona 011/2630-506, ili pošalju mejl na adresu info@zelenilo.rs gde će dobiti precizna uputstva gde da se jave (u zavisnosti od lokacije gde je palo stablo ili grana), kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti - objašnjavaju u "Zelenilu".

- Zapisnik se šalje Komisiji za procenu štete, koja popunjava obrazac Prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu.

 

LANE PADALE GRANE I NA AUTOBUS

POČETKOM oktobra prošle godina košava je napravila pravi dar-mar u prestonici.

Snažan vetar i tada je povećao broj intervencija JKP "Zelenilo-Beograd", čije su ekipe tog dana bile na terenu 43 puta, a probleme su samo do podne građani prijavili na čak 70 lokacija. Jedno stablo tada se obrušilo i na autobus 56 u Oplenačkoj ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega