POSLE JAKIH KIŠA, OSTALA MINI-JEZERA: Žitelji leve obale Dunava ponovo imaju problem sa vodom koja se zadržava

A. Z. K.

22. 11. 2022. u 10:29

KIŠA koja je padala prethodnih dana ponovo je za sobom ostavila prava mala jezera na pojedinim saobraćajnicama na levoj obali Dunava.

ПОСЛЕ ЈАКИХ КИША, ОСТАЛА МИНИ-ЈЕЗЕРА: Житељи леве обале Дунава поново имају проблем са водом која се задржава

Mokri Sebeš, Foto Instagram / Printskirn

Velika količina vode prekrila je raskrsnicu Zrenjaninskog puta i Ulice bratstva i jedinstva, jedan deo Puta za Ovču i okolne sokake. Građani koji treba da stignu do autobuskih stanica ili prođu kolima kroz ove saobraćajnice primorani su da traže alternativne trase kako bi ostali - suvi.

Žiteljima dela Borče i drugih naselja uz Zrenjaninski put svaka kiša ili otapanje snega stvara glavobolju. Pešaci su primorani da rizikuju i život zbog ovih jezera i prelaze ulicu van obeleženog pešačkog prelaza jer su oni pod vodom. Nalaze jednostavnija ali opasna rešenja da idu kolovozom i tako rizikuju da ih udari automobil, kamion ili autobus. Pojedini vozači ulaze u suprotne trake zbog vode koja je negde i pola metra.

- Bio sam primoran da idem posred Zrenjaninskog puta kako bih stigao do stanice "Sebeš mokri" ka Borči koja je bila pod vodom - rekao nam je Milovan D. - Ulica Popova bara nova 102. je takođe totalno potopljena. U jednom delu ulice sam video decu koja su se vraćala iz škole i penjala se po ogradama ne bi li nekako prošla bare. Ovo se godinama dešava, i niko ništa ne preduzima.

Ulica Popova Bara, Foto Instagram / Printskirn

"Novosti" su više puta pisale o problemima koji zadese žitelje ovog dela Beograda nakon padavina. Međutim, prema rečima nadležnih, rešenje ovog problema je daleko, tačnije tek kada bude izgrađena kanalizacija u delovima u kojima je nema.

Osim što nedostaje fekalna, nema ni kišne kanalizacije pa je nemoguće postaviti rešetke u koje bi voda oticala tokom padavina.

PLIVA I NA OBODU ZEMUNA

ZBOG nezavršenog dela nadvožnjaka u Batajnici građanima koji imaju kuće u njegovoj blizini već nekoliko puta, posle malo jače kiše, poplavljena su dvorišta i prilazi objektima.

Tako je bilo i juče, pa se nekoliko sugrađana požalilo da od veće količine vode ne može prići dvorištu. Oni se sa razlogom brinu da im voda i blato ne uđu i u same objekte, a ističu da su i slivnici loše urađeni. Podsetimo, trenutno je u toku tender za izbor izvođača poslednjih 130 metara Ulice Branka Živkovića, koja se nadovezuje na novoizgrađeni nadvožnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024