MALI BAŠTOVANI U UČIONICI: Radionice i predavnja u Poljoprivrednoj školi "Beograd"

B.B.

12. 11. 2022. u 20:56

POLjOPRIVREDNA škola "Beograd" organizovaće u ponedeljak i utorak, 14. i 15. novembra, predavanja i radionice za učeniike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola na temu "Gajenje biljaka u školama".

МАЛИ БАШТОВАНИ У УЧИОНИЦИ: Радионице и предавња у Пољопривредној школи Београд

ULAGANjE Novac će se koristiti i za podizanje plastenika

Prvog dana školarci će saznati o međusobnoj povezanosti čoveka i biljke, ali i važnosti biljaka za opstanak čovečanstva. Deca će imati priliku da i praktično nauče da presađuju biljke i prave kompost. Drugi dan je "rezervisan" za rad u "bašti", a mališani će moći sami da posade sadnice koje će poneti u svoje škole i domove, kao podsetnik da mogu sami proizvesti hranu i lekovito bilje.

U okviru projekata Nemačke razvojne banke KfW "Program razvoja finansijskih sistema u ruralnim područjima u Srbiji", planirana je obuke za decu, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. O značaju gajenja biljaka naučiće mališani u Suboticu, Beogradu, Nišu, Leskovcu, Valjevu i Kragujevcu, o značaju gajenja biljaka.

- U Srbiji je sve manje dece i omladine koja ima informacije ili bilo kakvu konkretnu edukaciju o biljkama - ističu orgnizatori. - Svi smo se okrenuli ka Internetu, pa zato sve više žudimo za prirodom i iskustvom da "isprljamo" ruke zdravom i čistom zemljom, posadimo seme iz kog će iznići novi život koji će doneti plod i upotpuniti lanac ishrane. Krajnji cilj nam je da deca Srbije, sa akcentom na urbane delove države dobiju praktični program o uzgoju biljaka u okviru svojih redovnih nastavnih aktivnosti i na taj način nauče da proizvode sopstvenu biljnu hranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja