JEDNOSMERNO KROZ BLOK 31: Nova odluka nadležnih posle analize saobraćaja na Novom Beogradu (MAPA)

Š. M.

12. 11. 2022. u 07:26

MNOGOBROJNE saobraćajnice u novobeogradskom bloku 31 za nekoliko dana postaće jednosmerne, zbog bolje protočnosti saobraćaja.

ЈЕДНОСМЕРНО КРОЗ БЛОК 31: Нова одлука надлежних после анализе саобраћаја на Новом Београду (МАПА)

Foto Privatna arhiva

To je rezultat analize postojeće saobraćajne situacije koju je u prethodnom periodu uradio Sekretarijat za saobraćaj, a koja pokazuje kratkovremeno nepropisno parkiranje auotmobila.

Na taj način remeti se postojeća protočnost saobraćaja, te bi se izmenom postojećeg i uspostavljanjem sistema jednosmernog režima na unutarblokovskim saobraćajnicamamoglo povoljno uticati na poboljšanje postojeće protočnosti saobraćaja u bloku oivičenom Bulevarom Zorana Đinđića, Omladinskih brigada, Bulevarom umetnosti i Bulevarom Mihajla Pupina.

Foto Beoinfo

- Na zahtev Opštine Novi Beograd i stanovnika Bloka 31, a u cilju unapređenja postojeće protočnosti saobraćaja, Sekretarijat za saobraćaj je izdao rešenje JKP"Beograd put"kojim je predviđeno redefinisanje postojećeg režima unutar bloka i uvođenje sistema jednosmernih saobraćajnica - kažu u Sekretarijatu.

- Realizacija izmenjenog režima saobraćaja predviđena je u narednih deset dana. Ovakav vid analize na teritoriji grada sprovešće se i u narednom periodu.

U zonama u kojima se na osnovu analiza ustanovi potreba za redefinisanjem režima saobraćaja, Sekretarijat će izdati rešenje kojim će se unaprediti protočnost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

ZELENA ZONA

"ZELENA" parking zona, na inicijativu građana, uspostavljena je u novobeogradskim blokovima 19a, 21, 22 i 23. Ostavljanje vozila za "posetioce" vremenski je ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se doplati još sat parkiranja. Stanari koji imaju prijavljeno prebivalište imaju pravo na povlašćenu parking kartu, koja košta 457 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

NOVAK NA POPRAVNOM: Đoković prvog dana Rolan Garosa igrao meč za treće mesto na turniru u Ženevi