KADA PORASTEM, BIĆU POLICAJAC: Na Kalemegdanu organizovano druženje pripadnika MUP-a i mališana

A. Z. K.

29. 09. 2022. u 09:15

OBAVEŠTENjE "OVO je policija", uz sirene motora i automobila koje koriste pripadnici MUP-a, odjekivalo je juče Kalemegdanom.

КАДА ПОРАСТЕМ, БИЋУ ПОЛИЦАЈАЦ: На Калемегдану организовано дружење припадника МУП-а и малишана

Mališani su imali prilike da se provozaju policijskim motociklima, Foto P. Milošević

Za volanima su sedeli mališani iz predškolskih ustanova sa Starog grada a njihovi veseli, uzbuđeni glasovi odjekivali su Donjim gradom...

Druženje dece sa policijom organizovala je Policijska uprava za grad Beograd sa idejom da se mališani upoznaju sa policajcima i steknu sliku o njima kao osobama kojima se mogu obratiti u nevolji. Kroz ovu akciju promovisan je i novi koncept "Policija u zajednici" koju sprovde pripadnici MUP-a na Starom gradu.

Kalemegdan su juče ispunili redovi mališana koji su želeli da uđu u vozila, pritisnu sirenu, sednu na motor, pomaze konje i pse i porazgovaraju sa policajcima. Kroz igru i zabavu predstavili su im se pripadnici brigade interventne policije, vatrogasci, saobraćajci i pokazali im svoju opremu, ali i odgovarali na sva pitanja i nedoumice predškolaca u vezi sa ovim zanimanjem.

Ova akcija pod nazivom "Dečji dani" organizovana je u saradnji sa predškolskim ustanovama sa Starog grada.

- Poverenje se gradi od malih nogu, zato smo obilazili predškolske ustanove i deci, na drugačiji način, predstavili policijski poziv i ukazali im da smo tu da im pomognemo i da ih zaštitimo - rekao je juče za "Novosti" koordinator za rad policije u zajednici PS Stari grad Nebojša Đukanović.

Upoznavanje sa radom policije urodilo je plodom, jer je veliki broj dečaka i devojčica juče po izlasku iz automobila zaključio da bi to mogao da bude njihov profesionalni izbor u budućnosti. Neki od njih oduševljeni su vatrogascima pa im je želja da "crevom gase vatru kad porastu". Psi i konji privukli su im pažnju pa su ove životinje juče bila atrakcija, a čekali su u redovima da bi ih pomazili.

Osim dece, u ovom nesvakidašnjem druženju uživali su i policajci, što se videlo po njihovom velikom angažovanju i spremnosti na razgovor i druženje sa njima.

- Stari grad je centralna opština Beograda kroz koju prolazi veliki broj naših građana, ali i turista i ovaj način rada policije izuzetno je značajan. Policajci koji rade u zajednici u okviru redovnih aktivnosti su u stalnoj komunikaciji sa građanima i lokalnom samoupravom i s njima zajedno rade na bezbednosti - zaključila je mlađi oficir policije Tamara Ćopić.

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

OSIM pripadnika MUP-a, predškolci su juče bili u prilici i da nauče nešto o bezbednosti u saobraćaju. Za njih je organizovan program u kom im je objašnjeno kako da se ponašaju na otvorenom. Učili su kako da bezbedno pređu ulicu na pešačkom prelazu. Agencija je ove godine pripremila i bojanku kroz koju će deca učiti kako da budu bezbedni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)