REKONSTRUKCIJA STAJALIŠTA "TRG REPUBLIKE": Radovi će trajati do kraja meseca, autobusi će voziti izmenjenim trasama

Novosti online

20. 09. 2022. u 12:00

PUTARI su juče ujutru zauzeli pozicije i započeli radove na rekonstrukciji stajališta "Trg republike" preko puta Doma vojske.

РЕКОНСТРУКЦИЈА СТАЈАЛИШТА ТРГ РЕПУБЛИКЕ: Радови ће трајати до краја месеца, аутобуси ће возити измењеним трасама

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako su najavili u Sekretarijatu za saobraćaj, radovi će trajati do kraja meseca. Prvog dana pojedini građani bili su zbunjeni jer će autobusi sa ovih linija, kojima je ovo početna i poslednja stanica, do kraja meseca voziti izmenjenim trasama. Radnici JKP "Beograd put" okupirali su juče ovo stajalište u centru grada. Na deonici od oko 100 metara prvog dana skinut je asfalt. U planu je da ovde bude postavljen novi tampon sloj i tri sloja asfalta. Vrh Bulevara despota Stefana mnogo je više opterećen jer se na ovom delu okreću autobusi na liniji 43, 27, 32E, a sa ovog stajališta polazi i veliki broj noćnih linija. Zato su nadležni odlučili da sloj koji bude pokrivao ulicu bude "ojačan".

Veliki broj sugrađana juče nije bio obavešten da će se na ovom delu izvoditi radovi. Građani su ulazili u autobus na liniji 43 u nameri da stignu do Trga republike, a veliki broj njih zanemario je natpise na kojima piše da je poslednje stajalište Pančevački most.

- Ušla sam u autobus i onda je skrenuo kod policije u Bulevaru despota Stefana, tek sam tad shvatila da ne ide ka centru. Autobus je bio pun, a ispraznio se čim je skrenuo sa ustaljene rute, izgleda da niko od nas nije shvatio da je okretnica zatvorena - ispričala nam je Ana M.

Juče je bilo i onih koji su došli na početnu stanicu ispred Doma vojske u nameri da uhvate neki od tri autobusa koja polaze sa ovog stajališta, pa su zbunjeno tražili kako da se dokopaju željenog prevoza. 

PROMENE

AUTOBUSI na liniji 27 do kraja meseca saobraćaće od Studentskog trga do Mirijeva. Kako su naveli u Sekretarijatu za saobraćaj, vozila će se kretati u oba smera ulicama Vase Čarapića - Kolarčeva - Terazije - Trg Nikole Pašića i dalje ustaljenom trasom. Vozila na linijama 32E i 43 do 30. septembra počinjaće i završavaće vožnje na stajalištu ispod Pančevačkog mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri