JAKA GRMLJAVINA PROBUDILA PRESTONICU, I DANAS SE OČEKUJU OBILNE PADAVINE: Gromovi isključili struju i zapalili splav na Makišu

S.V.

21. 08. 2022. u 06:46

SNAŽNA grmljavina praćena vetrom i pljuskovima probudila je Beograđane juče u zoru.

ЈАКА ГРМЉАВИНА ПРОБУДИЛА ПРЕСТОНИЦУ, И ДАНАС СЕ ОЧЕКУЈУ ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ: Громови искључили струју и запалили сплав на Макишу

Foto: Printskrin

Pala je velika količina kiše, a gromovi su bili tako jaki da su neki delovi prestonici ostali bez struje. Od udara munje zapalio se splav na Savi, na šljunkari kod Makiša.

Plamen je progutao ceo plutajući objekat, vatrogasci su lokalizovali požar ali od splava nije ostalo ništa. Povređenih nije bilo.

Potrošači koji žive na Vidikovcu, Ceraku, Rakovici, Filmskom gradu, Petlovom brdu i Skojevskom naselju gotovo celo prepodne nisu imali električnu energiju. Kako su rekli iz EPS, dalekovodi su prestali da rade zbog jake grmljavine, a popravak je bio otežan jer se u blizini nalaze nelegalni objekti što je, tvrde nadležni, velika pretnja za sigurnost napajanja tog dela prestonice i život ljudi koji žive u divljim građevinama.

Tamo gde nedostaje kišna kanalizacija ili je ima ali su odvodi zapušeni, voda je poplavila ulice i napravila jezera na kolovozu. Vozila su milela kroz Radničku, Ovčanski put, naselje Vojvoda Vlahović, delove Altine i Zemuna kod Pupinovog mosta...

Prema najavama RHM, do večeras se u prestonici očekuju pljuskovi i grmljavine. Iz Beokom servisa apeluju na sugrađane da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije u koje može ući voda, kao i da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve što se nalazi na njihovim terasama.

Vlasnici splavova treba da osiguraju i vežu svoje objekte na vodi, a ukoliko primete oštećeno stablo na javnoj površini, sugrađani odmah treba da pozovu Beokom na 0800 110 011.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)